Nieuwsbrief Regeringsnieuws - Schone lucht voor 50% gezondheidswinst

Schone lucht voor 50% gezondheidswinst

Minister van Veldhoven heeft met 36 gemeenten en 9 provincies een akkoord gesloten over schonere lucht in 2030. Dit Schone Lucht Akkoord betekent dat mensen langer en gezonder leven. Concreet gaat het Schone Lucht Akkoord om een vermindering van de uitstoot van fijnstof, en stikstofdioxide door wegverkeer, mobiele werktuigen, landbouw, scheepvaart, industrie en huishoudens.

Schone lucht voor 50% gezondheidswinst

BZ en de Douane starten gezamenlijke campagne: Wijs op Reis

Vakanties verlopen helaas niet altijd probleemloos. Zo’n 44% van de Nederlandse vakantiegangers heeft tijdens een recente reis in het buitenland iets vervelends meegemaakt. Een goede voorbereiding op een reis naar het buitenland kan een groot verschil maken. Om Nederlanders hiervan bewust te maken starten het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Douane een gezamenlijke campagne gericht op de Nederlandse reiziger: Wijs op Reis. 

BZ en de Douane starten gezamenlijke campagne: Wijs op Reis

Minder voedselverspilling met de foodybag

Restaurants kunnen vanaf vandaag met een speciaal #verspillingsvrij-logo achter hun raam of op hun menukaart duidelijk maken dat zij zich inzetten tegen voedselverspilling. Wat de klant niet opeet, mag mee naar huis. Het logo maakt van het vragen om een foodybag de normaalste gang van zaken.

Minder voedselverspilling met de foodybag

Colofon

Ministerie van Algemene Zaken
Redactie Rijksoverheid.nl