Nieuwsbrief Regeringsnieuws - Ophokplicht commercieel gehouden vogels

Ophokplicht commercieel gehouden vogels

Per 12 februari 2020 om 00:00 uur geldt voor heel Nederland een ophokplicht voor alle bedrijven die commercieel pluimvee houden. Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit neemt die maatregel naar aanleiding van een recente besmetting met vogelgriep bij een hobbylocatie in Bretzfeld, Duitsland.

Ophokplicht commercieel gehouden vogels

In 2019 circa 8,4 miljoen verkeersovertredingen geconstateerd

Er zijn 8.369.480 verkeersovertredingen geconstateerd in 2019 op grond van de Wet administratiefrechtelijke handhaving verkeersvoorschriften (Wahv). Dat is minder dan een jaar eerder, toen werden 9.182.573 verkeersboetes opgelegd onder meer voor te hard rijden, door rood licht rijden en handheld bellen. Dat blijkt uit het jaaroverzicht Wahv 2019 van het ministerie van Justitie en Veiligheid, de Nationale Politie, het CJIB en het Openbaar Ministerie.

Circa 8,4 miljoen geconstateerde verkeersovertredingen in 2019

€75 miljoen voor ziekenhuizen om medische gegevens digitaal aan patiënt beschikbaar te stellen

Online in een persoonlijke gezondheidsomgeving je eigen medische gegevens inzien en delen met wie je wilt, of ze koppelen aan apps. Minister Bruno Bruins (Medische Zorg) komt nog dit jaar met een wetsvoorstel dat dit voor alle ziekenhuispatiënten mogelijk maakt. Daarnaast verplicht hij ziekenhuizen en klinieken om onderling digitaal gegevens uit te wisselen, zodat tijd wordt gewonnen, medische fouten worden voorkomen en patiënten niet steeds opnieuw hun verhaal hoeven te vertellen. Daarvoor stelt hij € 75 miljoen beschikbaar.

Minister Bruno Bruins: €75 miljoen voor ziekenhuizen om medische gegevens digitaal aan patiënt beschikbaar te stellen

Colofon

Ministerie van Algemene Zaken
Redactie Rijksoverheid.nl