Nieuwsbrief Regeringsnieuws - Einde aan maagdenvlieshersteloperaties en kindhuwelijken

Einde aan maagdenvlieshersteloperaties en kindhuwelijken

Artsen gaan maagdenvlieshersteloperaties niet meer uitvoeren. De beroepsgroep van gynaecologen NVOG past haar standpunt ten aanzien van deze operaties aan. Daarnaast worden kindhuwelijken die in het buitenland zijn gesloten, niet langer erkend in Nederland. Dat staat in het plan van aanpak Schadelijke Praktijken van ministers  De Jonge en Dekker. 

Einde aan maagdenvlieshersteloperaties en kindhuwelijken

Recordaantal buitenlandse bedrijven kiest voor Nederland

In 2019 kozen 397 internationale ondernemingen voor Nederland. Deze bedrijven verwachten in de eerste drie jaar ruim 14.000 directe banen te creëren en 4,3 miljard euro in hun projecten te investeren. De Brexit is een belangrijke pijler in de jaarresultaten van de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) en haar (regionale) partners. Sinds het referendum in juni 2016 hebben 140 Brexitbedrijven voor Nederland gekozen, waarvan 78 bedrijven afgelopen jaar de (gedeeltelijke) overstap maakte.

Recordaantal buitenlandse bedrijven kiest voor Nederland

Bescherming jonge maaltijdbezorgers moet beter

Staatssecretaris Van Ark kondigt aan dat ze aan de slag gaat met de regels voor maaltijdbezorgers onder de 16 jaar. Naar aanleiding van enkele ernstige ongelukken met jonge maaltijdbezorgers begin vorig jaar is de controle op maaltijdbezorging door de Inspectie SZW geïntensiveerd.

Bescherming jonge maaltijdbezorgers moet beter

Colofon

Ministerie van Algemene Zaken
Redactie Rijksoverheid.nl