Nieuwsbrief Regeringsnieuws - Coronavirus COVID-19: 1 patiënt overleden, 121 nieuwe patiënten, in totaal 503 positief geteste personen

Coronavirus COVID-19: 1 patiënt overleden, 121 nieuwe patiënten, in totaal 503 positief geteste personen

Op dit moment zijn 121 nieuwe mensen positief getest op COVID-19, de ziekte die veroorzaakt wordt door het nieuwe coronavirus. Daarmee komt het totaal positieve testen op 503. Het aantal nieuwe positieve testen is hoger dan de afgelopen dagen. Een deel van de toename is te verklaren door het zorgonderzoek dat de afgelopen dagen in Noord-Brabant is uitgevoerd. 
Daarnaast is er een vijfde persoon aan de ziekte overleden. Het gaat om een persoon van 68 met onderliggend lijden.

1 patiënt overleden, 121 nieuwe patiënten, In totaal 503 positief getest personen

Nederland intensiveert migratiehulp aan Griekenland

Nederland gaat Griekenland verder ondersteunen bij het verbeteren van de migratieaanpak, mede in de context van de afspraken uit de EU-Turkije Verklaring. 

Nederland intensiveert migratiehulp aan Griekenland

Verbod zwijgcontracten in de zorg

Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) komt met een verbod op zwijgcontracten over incidenten in de zorg. Een wetsvoorstel hiertoe is vandaag in consultatie gegaan en gaat naar verwachting na de zomer naar de Tweede Kamer. 

Verbod zwijgcontracten in de zorg

Regio Deal in Zuid- en Oost-Drenthe van start

Een aantrekkelijk vestigingsklimaat voor innovatieve bedrijven, een passend aanbod van woningen en goede en efficiënte zorg voor wie dat nodig heeft in Zuid- en Oost-Drenthe. Rijk en regio investeren samen in totaal 40 miljoen euro om dit te realiseren. 

Regio Deal in Zuid- en Oost-Drenthe van start

Colofon

Ministerie van Algemene Zaken
Redactie Rijksoverheid.nl