Nieuwsbrief Regeringsnieuws - Stap 2: Sportscholen open en buiten meer mogelijk

Stap 2: Sportscholen open en buiten meer mogelijk

Het aantal mensen dat met corona in het ziekenhuis ligt, neemt iets af. Inmiddels zijn er meer dan 6 miljoen vaccinaties tegen corona gezet en worden steeds meer mensen gevaccineerd. Het kabinet verwacht dat het aantal nieuwe ziekenhuisopnames nu snel verder af zal nemen. Daarom neemt het kabinet de tweede stap in het openingsplan op 19 mei.

Stap 2: Sportscholen open en buiten meer mogelijk

Reizen naar veilige landen vanaf 15 mei weer mogelijk, maar is en blijft een risico

Het kabinet heeft besloten dat vanaf 15 mei reizen naar landen met een laag besmettingsniveau weer mogelijk zijn. Vakantiereizen naar deze landen worden vanaf die datum niet meer afgeraden.

Reizen naar veilige landen mogelijk, maar is en blijft een risico

Geweldgebruik opsporingsambtenaren beoordeeld volgens nieuw wettelijk kader

In het Wetboek van Strafrecht komt een apart delict te staan voor opsporingsambtenaren die schuldig zijn aan het schenden van de geweldsinstructie, met lichamelijk letsel of de dood tot gevolg. De wet regelt naast een aparte strafbaarstelling ook de introductie van een feitenonderzoek en behandeling door één rechtbank van zaken tegen opsporingsambtenaren die geweld hebben gebruikt.

Geweldgebruik opsporingsambtenaren beoordeeld volgens nieuw wettelijk kader

Genomineerden Jos Brink Prijs 2021 bekend

De genomineerden voor de Jos Brink Oeuvreprijs zijn: Glenn Helberg, Sandro Kortekaas en Tieneke Sumter. Voor de Jos Brink Innovatieprijs zijn Colored Qollective, Naomie Pieter en The Transketeers genomineerd. Op zondag 30 mei worden de winnaars bekend gemaakt.

Genomineerden Jos Brink Prijs 2021 bekend

Ouders meer aanspreken op voorkomen van strafbaar gedrag kinderen

De opvoeding is cruciaal bij het voorkomen van strafbaar gedrag van kinderen. Minister Dekker (Rechtsbescherming) heeft de mogelijkheden verkend om ouders die op dit punt tekortschieten, meer aan te spreken op hun verantwoordelijkheid. Dat schrijft de minister aan de Tweede Kamer op basis van de verkenning ‘Jeugdcriminaliteit en opvoeding’, die voortvloeit uit het actieplan Wapens en Jongeren om de stijging van het aantal steekincidenten aan te pakken.

Ouders meer aanspreken op voorkomen van strafbaar gedrag kinderen

Colofon

Ministerie van Algemene Zaken
Redactie Rijksoverheid.nl