Nieuwsbrief Regeringsnieuws - Steunpakket banen en economie voortgezet in derde kwartaal

Steunpakket banen en economie voortgezet in derde kwartaal

De vooruitzichten voor het economisch herstel na corona zijn positief en het virus lijkt op zijn retour. Toch zijn er nog veel onzekerheden voor werkenden en bedrijven. Sommige ondernemers hebben fors moeten interen op hun reserves. Het kabinet is daarom van plan om het steunpakket voor banen en economie door te trekken in het derde kwartaal van 2021.

Steunpakket banen en economie voortgezet in derde kwartaal

Verrekening voorschotten Tozo - informatie voor gemeenten

Om gemeenten in staat te stellen de Tozo uit te voeren hebben zij voorschotten ontvangen op de rijksvergoeding. Gebleken is dat de hoogte van de voorschotten voor afzonderlijke gemeenten behoorlijk kan afwijken van de door de gemeente gemaakte kosten. Om deze reden voorziet de Tozo in een voorlopige verrekening van de voorschotten, op basis van de voorlopige gegevens die de gemeente heeft vermeld in haar Beeld van de uitvoering over 2020.

Verrekening voorschotten Tozo - informatie voor gemeenten

Kabinet en zorgpartijen presenteren plan voor inhalen zorg

Dankzij de grote inzet van zorgprofessionals hebben we de afgelopen tijd weten te voorkomen dat de toestroom van covid-patiënten de toegankelijkheid van de (semi-)acute zorg in gevaar bracht. Toch is er een grote groep patiënten geconfronteerd met uitstel van behandelingen. Het afgelopen jaar heeft ook een zware wissel getrokken op veel zorgprofessionals. In de komende periode zal het inhalen van de uitgestelde reguliere zorg hand in hand moeten gaan met het herstel van zorgprofessionals.

Kabinet en zorgpartijen presenteren plan voor inhalen zorg, duidelijkheid voor patiënten en herstel zorgprofessionals

Reisadvies voor een deel van de Griekse eilanden vanaf zondag weer oranje

Het ministerie van Buitenlandse Zaken zet het reisadvies voor de Zuid-Egeïsche eilanden, waaronder Kos, Mykonos en Rodos vanaf aanstaande zondag weer op oranje. Dat betekent dat reizen naar deze eilanden vanaf dat moment wordt afgeraden.

Reisadvies voor een deel van de Griekse eilanden vanaf zondag weer oranje

Blokhuis verbiedt designerdrug 3-MMC onder Opiumwet

Staatssecretaris Blokhuis (VWS) gaat de designerdrug 3-MMC verbieden door het op Lijst II van de Opiumwet te plaatsen. Dat heeft hij samen met minister Grapperhaus (J&V) besloten. Hierdoor wordt de eenvoudige beschikbaarheid van 3-MMC tegengegaan en wordt een signaal afgegeven over de gezondheidsrisico’s.

Blokhuis verbiedt designerdrug 3-MMC onder Opiumwet

Colofon

Ministerie van Algemene Zaken
Redactie Rijksoverheid.nl