Nieuwsbrief Regeringsnieuws - Kabinet verlengt verbod op eendaagse evenementen zonder vaste zitplaats

Kabinet verlengt verbod op eendaagse evenementen zonder vaste zitplaats tot 1 september

Het kabinet verlengt het verbod op eendaagse evenementen zonder vaste zitplaats tot 1 september 2021. Kleinschalige evenementen zijn onder strikte voorwaarden, zoals het werken met coronatoegangsbewijzen, wel eerder toegestaan. Het OMT heeft het kabinet hierover advies gegeven. 

Kabinet verlengt verbod op eendaagse evenementen zonder vaste zitplaats tot 1 september, met uitzondering van kleinschalige evenementen buiten onder voorwaarden

Iedereen krijgt kans tweede prik te vervroegen

Iedereen van 18 jaar en ouder krijgt vanaf vandaag de kans om al geplande afspraken voor de tweede COVID-19-vaccinatie met één week te vervroegen. Het gaat om afspraken die zijn gemaakt voor de weken 33, 34, 35 en 36, dus vanaf maandag 16 augustus en daarna.

Iedereen krijgt kans tweede prik te vervroegen

Nieuw model Nederlandse identiteitskaart per 2 augustus 2021

Vanaf vandaag is er een nieuwe model van de Nederlandse identiteitskaart. Dit model bevat een aantal nieuwe kenmerken, vingerafdrukken van de kaarthouder op de chip en een QR-code met het burgerservicenummer (BSN) op de achterkant van de kaart. Hiermee voldoet het nieuwe model aan de Europese verordening.

Nieuw model Nederlandse identiteitskaart per 2 augustus 2021

Mkb-ondernemers krijgen steun bij verduurzaming

Ondernemers in het midden- en kleinbedrijf krijgen steun van de overheid bij het verduurzamen van hun bedrijf. Veel van hen hebben vaak zelf weinig tijd en capaciteit om uit te zoeken hoe ze energie kunnen besparen en de CO2-uitstoot van hun bedrijf kunnen verlagen. 

Mkb-ondernemers krijgen steun bij verduurzaming

Colofon

Ministerie van Algemene Zaken
Redactie Rijksoverheid.nl