Nieuwsbrief Regeringsnieuws - Vuurwerkverbod tijdens aankomende jaarwisseling

Vuurwerkverbod tijdens aankomende jaarwisseling

De verkoop en het afsteken van vuurwerk wordt net als vorig jaar de komende jaarwisseling verboden. Dit om een extra belasting van de zorg, handhavers en hulpverleners zo veel mogelijk te voorkomen. Net als vorig jaar zullen vuurwerkondernemers passende compensatie ontvangen.

Vuurwerkverbod tijdens aankomende jaarwisseling

Nieuwe versie Protocol Kinderopvang & corona

Vandaag heeft het RIVM de maatregelen die tijdens de persconferentie van het kabinet op 12 november zijn aangekondigd gepubliceerd. Deze nieuwe maatregelen zijn nodig om de sterke stijging van het aantal coronabesmettingen terug te dringen en verdere overbelasting van de zorg te voorkomen. Naar aanleiding hiervan is het Protocol Kinderopvang & corona gewijzigd.

Nieuwe versie Protocol Kinderopvang & corona (19 november 2021)

Gemeenten krijgen extra middelen voor toezicht op gastouders

Per 2022 wordt er structureel € 6,4 miljoen toegevoegd aan de algemene uitkering van het gemeentefonds. Met dit geld kunnen gemeenten gastouders vaker inspecteren en daarmee de kwaliteit van de gastouderopvang beter borgen.

Gemeenten krijgen extra middelen voor toezicht op gastouders

Intensivering van maatregelen tegen voetbalgeweld

Voetbalgeweld en overlast in en rond stadions worden harder aangepakt. Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid heeft vandaag met de KNVB, directeuren van de clubs, burgemeesters met betaald voetbalclubs in hun gemeente, de politie en het Openbaar Ministerie (OM) hierover afspraken gemaakt. 

Intensivering van maatregelen tegen voetbalgeweld

Colofon

Ministerie van Algemene Zaken
Redactie Rijksoverheid.nl