Meldingsformulieren identiteitsfraude

U kunt met een van de 4 formulieren hieronder identiteitsfraude online melden bij het Centraal Meldpunt Identiteitsfraude en -fouten (CMI). U kunt formulier 4 ook gebruiken als uw persoonsgegevens bij de overheid niet kloppen.

Heeft u het formulier verstuurd? Dan krijgt u per mail een reactie en een kopie van de ingevulde gegevens.

Kies meldingsformulier

Kies uit onderstaande formulieren het formulier dat het beste bij uw situatie past. Bij elk formulier kunt u aangeven of u de melding namens uzelf of namens een ander doet. U kunt kiezen uit de volgende formulieren:

 • Meldingsformulier 1: Kopie ID afgegeven
  U heeft een kopie van uw identiteitsdocument (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs) afgegeven bijvoorbeeld op Marktplaats, een huizensite of een vacaturesite, maar u vertrouwt het niet. Of u heeft al gemerkt dat uw kopie is misbruikt om andere mensen op te lichten uit uw naam.
 • Meldingsformulier 2: Bestellingen op naam
  U heeft rekeningen of aanmaningen ontvangen voor bestellingen die u niet heeft gedaan.
 • Meldingsformulier 3: Nepprofiel op social media
  U constateert dat iemand zich voor u uitgeeft met een nepprofiel op social media.
 • Meldingsformulier 4: Overige meldingen identiteitsfraude of – fouten
  U wilt melding doen van identiteitsfraude bij een combinatie van de situaties onder 1, 2 en 3, bij twijfel of bij een andere situatie dan onder 1,2 of 3. Bijvoorbeeld als er een telefoonabonnement, lening of creditcard is afgesloten op uw naam of een voertuig op uw naam gezet. Of u bent bijvoorbeeld in aanraking met justitie gekomen door een persoonsverwisseling. Of u wilt melding doen van een fout met uw persoonsgegevens in een registratie bij de overheid.