Kamerbrief over tweede openstelling Subsidieregeling beëindiging melkveehouderij

Na een succesvolle eerste openstelling van de stoppersregeling is in mei een tweede en laatste openstelling voorzien, zo schrijft staatssecretaris Van Dam (Economische Zaken) in een brief aan de Tweede Kamer. Boeren kunnen 730 euro subsidie per koe krijgen wanneer zij helemaal stoppen met hun bedrijf. De regeling zal worden opengesteld van 8 tot en met 14 mei. Verwacht wordt dat de  subsidieregeling in totaal maximaal 1,5 miljoen kilo fosfaatreductie oplevert, in plaats van de beoogde doelstelling van 2,5 miljoen kilo. Dit zal elders binnen het fosfaatreductieplan worden gecompenseerd. De Kamer wordt hierover op korte termijn nader geïnformeerd, naar aanleiding van de eerste kwartaalrapportage van het fosfaatreductieplan.