Kamerbrief bij verslag van de formele JBZ Raad van 9 en 10 juni 2022

De ministers Yeşilgöz-Zegerius (JenV), Weerwind (Rechtsbescherming) en staatssecretaris Van der Burg (JenV) sturen de Tweede Kamer het verslag van de bijeenkomst van de formele Raad Justitie en Binnenlandse Zaken (JBZ). Deze vond plaats op 9 en 10 juni 2022 in Luxemburg. Zij informeren de Kamer daarbij over  de ministeriële ontbijtbijeenkomst Terrorisme die voorafging aan de JBZ-raad. Ook gaan zij in op de toezegging van staatssecretaris Van der Burg over de juridische verantwoordelijkheid van Nederland als lidstaat van de Europese Unie (EU) bij vermeende mensenrechtschendingen door Frontex. Daarnaast sturen zij de resterende antwoorden op vragen van het schriftelijk overleg over de JBZ-Raad van 3 juni 2022.

Kamerbrief bij verslag van de formele JBZ Raad van 9 en 10 juni 2022 (PDF | 2 pagina's | 165 kB)