Kamerbrief over bevindingen ILT over opvolgen aanbevelingen OvV incidenten op het spoor

Staatssecretaris Heijnen (IenW) informeert de Tweede Kamer over de bevindingen van Inspectie voor Leefomgeving en Transport (ILT) over de opvolging van de aanbevelingen van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OvV) over voorvallen op het spoor. Aanleiding waren 2 ongevallen op het spoor. Namelij  een kop-staartbotsing van een goederentrein met gevaarlijke stoffen met een reizigerstrein bij Tilburg in 2015 en een aanrijding door een reizigerstrein met een hoogwerker op een overweg bij Dalfsen in 2016. Zij stuurt een afschrift van de aanbiedingsbrief aan de OvV en de rapportage van de ILT die ingaat op de uitvoering van de aanbevelingen van de OvV mee met de Kamerbrief.

Kamerbrief over bevindingen ILT over opvolgen aanbevelingen OvV incidenten op het spoor (PDF | 2 pagina's | 296 kB)