Kamerbrief over beleid voor verantwoord omgaan met fysieke risico’s en onzekerheden bij geothermie

Staatssecretaris Vijlbrief (Mijnbouw) informeert de Tweede Kamer over de kernpunten van het beleid voor beheersing van aardwarmte.

Kamerbrief over beleid voor verantwoord omgaan met fysieke risico’s en onzekerheden bij geothermie (PDF | 6 pagina's | 335 kB)

Kamerbrief risicobeleid aardwarmtewinning

De overheid wil het gebruik van aardwarmte in Nederland stimuleren. Daarbij is het belangrijk dat er goed wordt gekeken naar de veiligheid bij het winnen ervan. Vrijwel iedere activiteit kent risico’s en onzekerheden, dat geldt ook voor geothermie. De Staatssecretaris Mijnbouw presenteert een beleidskader voor het omgaan met fysieke risico’s en onzekerheden bij geothermie. Dit kader moet de betrokken partijen voldoende inzicht geven in de beperking en beheersing van de fysieke risico’s bij geothermie, zoals het voorkomen van schade en de bescherming van grond- en drinkwatervoorraden. Het beleidskader zorgt ervoor dat ook de met beperkt ingeschatte risico’s, op een veilige en verantwoorde manier wordt omgegaan.