Menu en recepten van Aan Tafel! de Kersteditie

"Steeds meer mensen zijn bewust met hun eten bezig. Ook de overheid zet zich in voor voldoende, gezond en duurzaam geproduceerd voedsel. Met Kerstmis besteden we veel aandacht aan elkaar en aan de maaltijd die we samen delen. Daarom heb ik vijf (sterren)chef-koks gevraagd recepten te maken voor een inspirerend en duurzaam kerstdiner. De uitdaging: meer groente, groene eiwitten, ‘vergeten’ vissoorten, vierkants-verwaarding (gebruik het hele dier) en minder verspilling. Het resultaat vindt u hier. De recepten zijn zo samengesteld dat ze voor iedereen thuis gemakkelijk te maken zijn. En geloof me: de toekomst van ons eten smaakt goed! Samen met de chefs hoop ik dat u zich door deze recepten laat inspireren voor het maken van een heerlijk en duurzaam kerstdiner. Eet smakelijk!"

Martijn van Dam, Staatssecretaris van Economische Zaken