Gezondheidsverklaring reizigers (Nederlands)

Alle reizigers van 13 jaar en ouder die van en naar Nederland vliegen moeten een gezondheidsverklaring bij zich hebben. U print 2 formulieren uit, 1 voor de heen- en 1 voor de terugvlucht. Op de gezondheidsverklaring vult u voor u gaat vliegen in of u klachten heeft die passen bij het coronavirus (COVID-19). Als u geen klachten heeft mag u aan boord. U moet het ingevulde formulier laten zien bij het instappen (boarden). Tijdens de reis houdt u het formulier bij zich. U kunt op de luchthaven gevraagd worden om de gezondheidsverklaring te laten zien. 

Vliegt u met KLM, Corendon, TUI, Transavia of Easyjet? Dan vult u de gezondheidsverklaring in tijdens het online inchecken. U hoeft dan geen formulier te printen.

Bekijk alle informatie over corona en vliegreizen.