IenW: De Kracht van het Contrast 3

Corporate film van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

IenW: De Kracht van het Contrast 3

(Op een zwarte achtergrond verschijnt langzaam de tekst: Nederland verandert. En met grote opgaven als stijgend water, afval, drukke wegen en luchtvervuiling staan wij dagelijks en overal in Nederland voor dilemma's. Kampen, half zes 's ochtends.)

DOOR RUSTIGE MUZIEK KLINKT DONDER EN REGEN

GEBIEP VAN EEN WEKKER

RADIOSTEM: Goedemorgen, het is opnieuw erg onstuimig in Nederland wat door een actieve stormdepressie komt.
Windvlagen van tachtig tot negentig per uur...

(Een stuurman op de brug van een boot. Beeldtekst: Soms lijken die dilemma's onoplosbaar. Een vrouw smeert een boterham en een man drinkt van een kopje. Vervolgens staat hij recht en trekt hij z'n jas aan.)

DE RUSTIGE MUZIEK SPEELT VERDER

(Vijf voor zeven in Alkmaar, een vuilnisophaler is aan het werk. Een man stapt uit z'n wagen. Beeldtekst: Want met iedereen rekening houden, kan eigenlijk niet.)

(De man raapt een gebroken veer op van de grond. Beeldtekst: En tegengestelde belangen verenigen kan eigenlijk niet.)

VROUWENSTEM: Inmiddels is de file opgelopen tot tien kilometer.
Hou rekening met een half uur vertraging.

(De stuurman geeft gas bij. Verschillende beelden van mensen die hard aan het werk zijn. Een roeier werpt een tros los en afval wordt verbrand. Een grote graafmachine schept in het zand. Versnelde beelden van een snelweg. Een verkeerscentrum en een man die z'n handen wast. Beeldtekst: Tenzij het wél kan.)

DE RUSTIGE MUZIEK GAAT PLOTS OVER IN STEVIGE MUZIEK

(Verschillende mensen die weglopen. Beeldtekst: Zoals in Kampen bij de IJssel. Waar ruimte voor de rivier de veiligheid waarborgt.)

DE STEVIGE MUZIEK SPEELT VERDER

(Een hond komt uit het water gerend. Windmolens in de verte. Een woonwijk. Beeldtekst: Zoals in Noord-Holland. Waar woonwijken worden verwarmd met niet-recyclebaar afval.)

(Zoals op onze steeds drukkere wegen. Waar we met slimme oplossingen op het spoor en de weg files bestrijden. Zoals in de Haven van Amsterdam. Waar meer scheepsverkeer zorgt voor minder CO2-uitstoot door biodiesel.)

(Zoals bij de A2-tunnel in Maastricht. Die woonwijken verbindt en weer leefbaar maakt. Het beeld wordt wit. Beeldtekst: En overal in Nederland waar we samen met bedrijven, bewoners en overheden dilemma's omzetten in oplossingen. De kracht van het contrast. Het Nederlandse wapenschild met daarnaast: Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.)

DE STEVIGE MUZIEK NEEMT AF

RUSTIGE MUZIEK