Minister-president Rutte bij Nationale Herdenking 15 augustus 1945

Minister-president Rutte neemt maandag 15 augustus 2022 deel aan de Nationale Herdenking van de capitulatie van Japan op 15 augustus 1945. De herdenking vindt plaats bij het Indisch Monument in Den Haag. Naast de minister-president is ook staatssecretaris Van Ooijen van Volksgezondheid, Welzijn en Sport aanwezig.

Door de capitulatie van Japan kwam er 77 jaar geleden een einde aan de Tweede Wereldoorlog in Zuidoost-Azië en daarmee voor het gehele Koninkrijk der Nederlanden. De Stichting Nationale Herdenking 15 Augustus 1945 organiseert jaarlijks deze herdenking waarbij alle slachtoffers van de oorlog tegen Japan en de Japanse bezetting van voormalig Nederlands-Indië worden herdacht.

Tijdens de herdenkingsbijeenkomst leggen minister-president Rutte en staatssecretaris Van Ooijen namens de Rijksministerraad een krans bij het Indisch Monument. Ook andere autoriteiten en vertegenwoordigers van betrokken organisaties leggen een krans. Voorafgaand daaraan worden voordrachten gehouden. De ceremonie wordt afgesloten met een defilé langs het Indisch Monument.