30 mei Europees Congres Open Procurement with Impact: How?

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum -
  • Locatie Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam

Het congres is ook online te volgen.

Het congres Open Procurement with Impact: How? biedt een belangrijk platform voor discussie op het gebied van transparantie, technologie en innovatie bij overheidsopdrachten.

Programma en aanmelden congres Open Procurement with Impact: How?

De volgende vragen staan centraal tijdens het congres met onder andere presentaties van verschillende EU-pioniers en commissieleden, paneldiscussies, en workshops.

  • Hoe kunnen we overheidsinkoop verbeteren met behulp van open data, technologie en de betrokkenheid van belanghebbenden?
  • Hoe kan aanbestedingsinformatie en -data helpen om betere resultaten te bereiken, waaronder meer concurrentie, inclusie en duurzaamheid?
  • Welke technische veranderingen zijn daarbij nodig?, en 
  • Hoe komen we met elkaar tot een goede dialoog over de inkoopinformatie- en data en tot goed gebruik ervan?

Bekijk het complete programma van het congres Open Procurement with Impact: How? op de website open procurement.nl en maak uw keuze uit de verschillende onderdelen.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden tot 19 mei 2022.

Overheidsopdrachten inzetten voor sociale gelijkheid, economische kansen en groene transitie

Overheidsopdrachten zijn een krachtig instrument om sociale impact en milieudoelstellingen zoals circulariteit en CO2-reductie te bereiken. Overheden van de hele EU zoeken naar manieren om inkoop in te zetten om sociale gelijkheid, economische kansen en een groene transitie te realiseren. Dit alles vormt de kern van de herstelplannen van de EU-landen. Openheid en transparantie zijn essentieel om deze doelen te bereiken.