Innovation Expo 2018

Datum: Donderdag 4 oktober 2018
Plaats: Rotterdam

De wereld staat de komende jaren voor een aantal grote uitdagingen. Bevolkingsgroei, tekort aan grondstoffen, energiebesparing, klimaatverandering, vergrijzing. De lijst is lang. De wereld heeft dus behoefte aan slimme oplossingen voor die uitdagingen. Het goede nieuws is: Nederland heeft heel veel van die oplossingen.

Op de Innovation Expo, op 4 oktober in Rotterdam, waren er 200 innovaties te zien van allerlei soorten. Denk aan diverse toepassingen van sensoren zoals in heupriem airbags, in planten die meten hoe gezond een kantooromgeving is en in scootmobiels die uit zichzelf remmen. Denk aan energieleverende gevels, aan aanpasbare, verplaatsbare woningen, aan lantaarnpalen die licht en 5g ineen leveren, aan 3D printers die van plastic afval meubilair op maat printen, aan een Hyperloop die ons razendsnel vervoert in de toekomst. Allemaal uitvindingen die ons leven kunnen verbeteren en goed zijn voor de wereld om ons heen.

Op de Innovation Expo kon je niet alleen innovaties zien, je kon ze beleven. Je kon ook praten met de uitvinders: op de Expo stonden ontmoetingen centraal. De Expo was gericht op professionals: bedrijven en startups, overheden en wetenschappers die actief zijn op de thema's circulaire economie, mobiliteit, voedsel, energie, water, gebouwde omgeving en gezondheid.