Open data college 2018: deel 3

Wanneer: 29 november 2018, 14.30 - 17.00 uur
Waar: Babylon, Den Haag

'Tijdens het open data college @JenV leer je hoe je data beschikbaar kunt maken, maak je kennis met de nieuwste ontwikkelingen en krijg je tips hoe jij data het beste kunt gebruiken!' vertelde Suzanne van der Knijff, programmamanager Impuls Open Data al eerder. 

De collegereeks wordt op 29 november afgesloten met het praktische en interactieve college ‘Open Data in de Praktijk, welke tips helpen je verder?’ Open Data specialist Paul Suijkerbuijk (BZK) is opnieuw gastheer voor dit laatste college binnen de Open data collegereeks. Er zijn twee boeiende sprekers uitgenodigd die vanuit hun praktijkervaring vertellen over Open Data.

Jelle Verburg is Datamanager van het Nationaal dataportaal data.overheid.nl bij BZK en vertelt met welke technologische, juridische en beleidsmatige aspecten je als aanbieder rekening moet houden bij het publiceren van open data en wat je als afnemer ermee kunt, maar ook over welke ontwikkelingen er zijn op het gebied van open data en het dataportaal.

Tim Charlett-Green is binnen de migratieketen werkzaam als Adviseur Informatiebeheer. De migratieketen is voorloper waar het gaat om het inzetten van open data. Op de opendatawebsite van de overheid kan iedereen, bijvoorbeeld de pers,  terecht voor informatie over de migratieketen. De migratieketen zet open data actief in om de bedrijfsvoering te ondersteunen en voor beleidsdoelstellingen. Hoe doen ze dat? Wat levert het op? Tim legt het uit.

Meer informatie

De eerste 2 colleges gemist? Geen nood. Dit 3e college kun je ook prima afzonderlijk volgen. Je bent van harte welkom bij Babylon naast Den Haag CS. Vanaf 14:00 is de inloop, om 14:30 starten we met het college tot 17:00 uur.

Aanmelden kan door je naam, e-mailadres en telefoonnummer door te geven via opendata@minvenj.nl. Deze gegevens zijn alleen voor plaatsing. Er is beperkt plaats, dus meld je vlot aan!