Leven Lang Leren Lab

Laat jouw mening horen! Heb jij ideeën hoe we leren voor volwassenen leuker en aantrekkelijker kunnen maken? En hoe wij jou zouden kunnen helpen in je ontwikkeling? Laat dan van je horen en doe samen met 200 anderen uit heel Nederland mee aan het Leven Lang Leren Lab.

In het Leven Lang Leren Lab krijg je alle ruimte om mee te praten en om de opleiding, cursus of scholingsvorm van je dromen uit te werken. We sturen je niet terug naar school, maar willen graag weten hoe jij het liefst nieuwe kennis en vaardigheden opdoet. Wat je daarvoor nodig hebt, en hoe we je daarbij kunnen helpen.

Het Leven Lang Leren Lab bestaat uit drie bijeenkomsten bij jou in de buurt. De bijeenkomsten vinden plaats tussen juni en oktober 2018. Je werkt in een groepje met andere volwassenen aan een gezamenlijk project: jouw ideale opleiding of ontwikkelingstraject. En het mooiste is: de beste ideeën gaan we volgend jaar helpen realiseren. Zo kun jij niet alleen voor jezelf, maar ook voor anderen in Nederland het verschil maken.

Klinkt interessant? Lees snel verder!

Wie zoeken wij?

  • Je bent 25 jaar of ouder en je hebt een opleiding op maximaal mbo niveau 4 gevolgd. Je hoeft deze opleiding niet te hebben afgemaakt. Je hebt op dit moment werk of bent werkzoekend.
  • Het maakt niet uit in welke sector je een opleiding hebt gevolgd en/of werkzaam bent, of waar in Nederland je woont.
  • Je vindt het leuk om mee te denken over een leven lang leren en ontwikkelen en bent bereid hier circa 10 uur van je tijd voor vrij te maken.
  • Je vindt het leuk om in een groep te werken, bent nieuwsgierig en leergierig, en/of wilt deze vaardigheden graag verder ontwikkelen.

Waarom meedoen?

  • Je helpt de minister van Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap met jouw ideeën over onderwijs voor volwassenen en een leven lang leren. De beste voorstellen gaan we realiseren.
  • Je maakt deel uit van een enthousiaste groep deelnemers en leert nuttige vaardigheden die goed van pas komen in je eigen loopbaan, zoals plannen, communiceren, organiseren, samenwerken en nadenken over je eigen talenten.
  • Je krijgt een door de minister ondertekend persoonlijk certificaat als bewijs van deelname.
  • Deelname kost niets, je reiskosten worden vergoed en wij regelen iets te eten en drinken tijdens alle bijeenkomsten.

Aanmelden?

De aanmeldperiode is inmiddels gesloten. 

Meer weten?

Check de lijst met veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur dan een mail naar levenlanglerenlab@minocw.nl.

FAQ

Hoeveel tijd ben ik ongeveer kwijt?

De minimale tijdsinvestering bedraagt ongeveer 12 uur. Het Leven Lang Leren Lab bestaat uit drie bijeenkomsten van circa vier uur. Je kunt de bijeenkomsten thuis of in je groepje voorbereiden, maar dat hoeft niet.

Waar en wanneer zijn de bijeenkomsten?

Het Leven Lang Leren Lab bestaat uit 3 bijeenkomsten. We gaan het Leven Lang Leren Lab op 10 plekken in Nederland organiseren. Je kunt dus altijd meedoen op een plek bij jou in de buurt.

De eerste bijeenkomst zal vóór de zomervakantie plaatsvinden. De tweede en de derde bijeenkomsten zullen na de zomervakantie plaatsvinden. De bijeenkomsten zijn aan het eind van de middag en/of het begin van de avond. Je kunt van ons een brief krijgen om betaald verlof te vragen aan je werkgever.   

De exacte locaties, data en tijdstippen worden in mei bekendgemaakt. Je kunt dan zelf een keuze maken voor een locatie, of je afmelden indien de locaties, data en tijdstippen je niet goed uitkomen. Je zit dus nog nergens aan vast.

Wie zijn de begeleiders?

Het Leven Lang Leren Lab wordt door professionele coaches en trainers begeleid. Zij hebben expertise op het gebied van leven lang leren en zullen er voor zorgen dat jij je tijdens de bijeenkomsten op je gemak voelt en alles eruit haalt dat er in zit.

Kan ik vrij krijgen van mijn werk om aan het Leven Lang Leren Lab mee te doen?

Je ontvangt van ons een brief waarmee je jouw werkgever kunt vragen om betaald verlof voor je deelname aan het Leven Lang Leren Lab. We helpen je graag mocht je hierbij tegen problemen aanlopen.

Wanneer kan ik mijn voorstel presenteren aan de minister?

Aan het eind van het project, organiseren wij een grote bijeenkomst waarin alle deelnemers hun voorstellen en ideeën kunnen presenteren. Het belooft een mooie slotbijeenkomst te worden.

Ik heb een hbo opleiding afgerond, maar ik heb eerder een mbo opleiding gevolgd. Mag ik mee doen?

Dit project is bedoeld voor mensen met een opleiding tot maximaal mbo-niveau 4. Indien je een hbo-opleiding hebt afgerond, kom je dus helaas niet in aanmerking.   

Twijfel je of je in aanmerking komt voor deelname? Stuur dan een mail naar levenlanglerenlab@minocw.nl.

Krijg ik betaald om mee te doen?

Deelname aan dit project is op vrijwillige basis. Je krijgt er dus niet voor betaald. We vergoeden wel je reiskosten en je krijgt een certificaat als bewijs van deelname.