Tel mee met Taal Festival

Datum: Maandag 19 november 2018, 10.30 - 16.30 uur
Locatie: Theater De Meervaart, Amsterdam

Hoe bereiken we meer laaggeletterden? Waar hebben laaggeletterden zélf het meest behoefte aan? Wat motiveert jongeren om een boek te lezen? Hoe zorg je voor toegankelijke (digitale) dienstverlening? Welke tool helpt laaggeletterden gezonder te leven? Hoe kun je de taalontwikkeling van kinderen thuis stimuleren?

Deze en meer vragen krijgen een antwoord tijdens het Tel mee met Taal Festival. Iedereen die iets met laaggeletterdheid doet, of erover denkt hier iets mee te gaan doen, is welkom.

Programma Tel mee met Taal Festival

's Ochtends testen presentatoren Jos Niels (zelf ex-laaggeletterd) en Esther van den Voort (moderator en comedian) jouw kennis van de leefwereld van de doelgroep.

Sprekers als Reinier van Zutphen (Nationale Ombudsman) en Anke Siegers (organisatiepsycholoog) delen hun visie op de aanpak van laaggeletterdheid.

Door middel van film en interviews worden goede voorbeelden getoond uit de schuldhulpverlening, het klaslokaal en de wijk. 

De middag wordt benut voor bijna 50 verschillende presentaties, TED talks, workshops en debatten over diverse onderwerpen.  

Bekijk het hele programma van het Tel mee met Taal Festival.

Meld je aan voor het Tel mee met Taal Festival