02 september Webinar: Tips & tools: De zorg kan groener!

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Online webinar

In de zorg zetten we ons dagelijks in om de gezondheid te bevorderen. Maar hierdoor draagt de sector ook grootschalig bij aan de klimaatcrisis, en daarmee aan ziekte. Het goede nieuws is: de zorg  kan veel groener! Alleen hoe pak je dat aan als zorgverlener?

De Green Deal Duurzame Zorg organiseert een webinar over het verduurzamen van de zorg als zorgverlener. Evelyn Brakema (LUMC, NL) deelt verschillende niveaus waarop jij impact kunt maken. Renee Salas (Harvard Medical School, VS) trapt af met een inspirerende (video)boodschap voor ons als Nederlandse zorgverleners. Verduurzamen van de zorg – waar doen we het voor?

Renee Salas is wereldwijd één van de koplopers op het gebied van klimaatverandering, gezondheid en duurzame zorg. De spoedeisende hulp arts bracht mede onder haar leiding belangrijke onderzoeken van the Lancet Countdown on Health and Climate Change tot stand. Dankzij deze rapporten en haar internationale mediaoptredens is het bewustzijn onder medici en beleidsmakers sterk gegroeid.

Evelyn Brakema is huisarts in opleiding en onderzoeker Duurzaamheid & Gezondheid(szorg). Ze zet zich in om duurzaamheid hoger op de agenda te krijgen, bijvoorbeeld met  de ‘Green Paper’ en in de media. Tevens is ze medeoprichter en coördinator van de Groene Zorg Alliantie. De 16 zorgcommissies uit deze alliantie willen gezamenlijk de transitie naar een duurzame zorg versnellen. Tijdens het webinar reikt Evelyn verschillende handvatten aan. Zodat jij de zorg kan vergroenen op een manier die bij jou past.

Aan het eind van deze online sessie:

  • Weet jij waarom het belangrijk is om de zorg te verduurzamen.
  • Ben je voorzien van praktische tools om slimme, impactvolle keuzes te maken.
  • Kun je zelf aan de slag met alle tips en inspiratie!

We nodigen je van harte uit om tijdens de sessie actief te zijn in de chat. Deel bijvoorbeeld jouw eigen voorbeelden en tips met de andere deelnemers of doe netwerkcontacten op. Vragen stellen aan Evelyn kan ook via de chat, of voorafgaand in het aanmeldformulier.

Voor wie:           Zorgverleners die willen weten hoe zij hun groene ambities om
                              kunnen zetten naar impactvolle, concrete plannen.

Datum:               Donderdag 2 september van 16.00 tot 17.00 uur.

Aanmelden:       Vul dit formulier in. Deelname is gratis.

Eén dag voor het webinar ontvang je per e-mail de link om in te kunnen loggen op de webinar.  

Ken je iemand die geïnteresseerd is in dit thema? Stuur deze uitnodiging vooral door!

Dit is het vijfde webinar van de reeks die georganiseerd wordt door de Green Deal Duurzame Zorg. In deze reeks zoeken we verdieping en praktische handvatten rondom het verduurzamen van de zorg.