Kesz Valdez ontvangt Internationale Kindervredespijs 2012 van Desmond Tutu

Staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten (VWS) opende op woensdag 19 september de ceremonie van de Internationale Kindervredesprijs 2012 in de Ridderzaal. Deze prijs wordt elk jaar uitgereikt aan een kind dat zich op een bijzondere wijze heeft ingezet voor kinderrechten.

Uit 97 inzendingen uit 43 landen waren drie genomineerden geselecteerd: Amina (15) uit Ghana, Anwara (16) uit West Bengal in India en Kesz (13) uit de Filipijnen. Kesz werd gisteren uitgeroepen tot de winnaar en kreeg de prijs overhandigd door Nobelprijswinnaar Desmond Tutu.

Staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten sprak tijdens haar openingswoorden met veel bewondering over de moed, de inzet, het vertrouwen en de liefde die winnaar Kesz en genomineerden Amina en Anwara hebben getoond in de moeilijkste omstandigheden en de buitengewone bijdrage die zij leveren aan een betere samenleving.

De Internationale Kindervredesprijs – een initiatief van KidsRights - wordt elk jaar uitgereikt in de Ridderzaal door een winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede.