Bericht inzien aanmeldverslag komt later

In januari 2021 zijn de mensen die zich hadden aangemeld bij het aanmeldpunt binnenlandse afstand en adoptie benaderd. In dat bericht zijn de aanmelders geïnformeerd over de verificatie- en correctieprocedure die nodig is om de fouten die zijn gemaakt bij de inrichting van het aanmeldpunt te herstellen. Het doel van het aanmeldpunt was verhalen te verzamelen die als bron voor het onderzoek naar afstand en adoptie kunnen dienen. We verwachtten toen de aanmelders in het eerste kwartaal van 2021 te benaderen voor het inzien van het verslag dat gemaakt is van het gesprek.

Een commissie van onafhankelijke deskundigen is gevraagd om de verificatie- en correctieprocedure te beoordelen. De commissie heeft laten weten dat zij haar rapportage in mei zal opleveren. Na die beoordeling zal de verificatie- en correctieprocedure starten. Dat betekent dat de berichten aan de aanmelders zo kort mogelijk daarna verstuurd worden, maar fors later dan wij verwachtten. We doen onze uiterste best om de herstelprocedure zo snel mogelijk te starten. Dit betekent ook dat de publicatie van het onderzoek zal opschuiven in de tijd.
In het document ‘ Veelgestelde vragen over Aanmeldpunt afstand en adoptie 1956-1984’ vindt u meer informatie over de herstelprocedure.