Arbeidsomstandigheden: zwangerschap en werk

De meest voorkomende vragen over arbeidsomstandigheden op het werk tijdens of na uw zwangerschap.

Kolven op het werk

Na uw bevalling heeft u het recht om uw werk te onderbreken om uw kind borstvoeding te geven of te kolven. Dit moet in alle rust en afzondering mogelijk zijn.

Lees meer over kolven en borstvoeding op het werk op Arboportaal.nl.

Fysieke belasting en zwangerschap

Tijdens uw zwangerschap en tot 6 maanden na de bevalling moet u de fysieke belasting op uw werk zoveel mogelijk beperken. Ook als u borstvoeding geeft.

Lees meer over fysieke belasting en zwangerschap op Arboportaal.nl

Zwangerschapsverlof en bevallingsverlof

Wie zwanger is en werkt of een uitkering krijgt, heeft recht op zwangerschapsverlof en een zwangerschapsuitkering. En na de bevalling op bevallingsverlof en een bevallingsuitkering.

Zwangerschap en werktijden

Uw werkgever moet ervoor zorgen dat u veilig en gezond kunt werken tijdens uw zwangerschap. Dit geldt ook voor de periode dat u borstvoeding geeft. U blijft zo veel mogelijk uw eigen werk doen. Als dit niet mogelijk is, kan uw werkgever uw werkzaamheden of werktijden aanpassen.

Zwanger en gelijke behandeling op het werk

Werkgevers en medewerkers moeten goede afspraken maken over zwangerschap en werk. Zo krijgen zwangere vrouwen op de arbeidsmarkt een gelijke behandeling op het werk.

Zwangerschap en werk: uw eigen situatie

Heeft u vragen over uw individuele situatie, bespreek dit dan met uw werkgever. Komt u er samen niet uit? Dan kunt u contact opnemen met een arbodeskundige of uw arbodienst.
Ook werkgevers kunnen voor vragen over de werksituatie terecht bij een arbodeskundige of uw arbodienst.