Ik ben Nederlander en woon in het Verenigd Koninkrijk. Wat gebeurt er na de Brexit met de erkenning van mijn beroepskwalificatie?

31 december: De informatie op deze pagina is aangepast op basis van het akkoord tussen de EU en het VK. De overheid is op dit moment bezig met een analyse van het akkoord. Daarom kunnen de teksten op deze website de komende tijd nog veranderen. 

Alle aanvragen voor het erkennen van een beroepskwalificatie behaald in een EU-land die ingediend zijn voor het einde van de overgangsperiode (31 december 2020) zal het VK afhandelen volgens het EU-recht. Beroepskwalificaties behaald in een EU-land die voor die datum door het VK erkend zijn, blijven geldig.

Voor aanvragen voor het erkennen van beroepskwalificaties behaald in een EU-land door het VK die worden ingediend vanaf 1 januari 2021 gelden de regels van de Britse overheid. Meer informatie daarover vindt u op de website van de Britse overheid.

De EU en het VK hebben afspraken gemaakt in hun handels- en samenwerkingsovereenkomst over het erkennen van beroepskwalificaties. Deze afspraken moeten nog verder worden uitgewerkt. Pas als dat is gebeurd, kunnen de regels weer veranderen. Dit is nu nog niet het geval.