Kan ik na de Brexit met een ID-kaart naar het VK reizen? Of heb ik een paspoort nodig?

31 december: De informatie op deze pagina is aangepast basis van het akkoord tussen de EU en het VK. De overheid is op dit moment bezig met een analyse van het akkoord. Daarom kunnen de teksten op deze website de komende tijd nog veranderen.

U kunt tot en met 30 september 2021 met uw identiteitskaart (ID-kaart) naar het Verenigd Koninkrijk (VK) reizen. Vanaf 1 oktober 2021 heeft u een geldig paspoort nodig. Woonde u voor 1 januari 2021 al in het VK? Of heeft u een document van het VK dat u een grensarbeider bent? Dan kunt u met uw ID-kaart blijven reizen tussen Nederland en het VK tot ten minste eind 2025.

Read this text in English.

U bezoekt het VK vanaf 1 januari 2021

U kunt tot en met 30 september 2021 met uw ID-kaart naar het VK reizen. Dus naar Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland. Vanaf 1 oktober 2021 heeft u een geldig paspoort nodig. Kijk voor meer informatie over reizen naar het VK vanaf 2021 op de website van de Britse overheid (Engels).

U woonde als Nederlander al voor 1 januari 2021 in het VK

U valt onder het terugtrekkingsakkoord. Daarom kunt u tot ten minste tot eind 2025 met uw ID-kaart blijven reizen tussen Nederland en het VK. U heeft een bewijs dat u onder het terugtrekkingsakkoord valt mogelijk nodig bij uw reis.
 

U heeft een document van het VK dat u grensarbeider bent

U valt onder het terugtrekkingsakkoord. Daarom kunt u tot tenminste eind 2025 met uw ID-kaart blijven reizen tussen Nederland en het VK. U moet dan wel het Frontier Worker permit bij de Britse overheid aanvragen (Engels). U heeft dit document mogelijk nodig bij uw reis.

Andere uitzonderingen

Er zijn nog een paar andere situaties waarin u toch nog van uw ID-kaart gebruik kan blijven maken. Kijk voor meer informatie daarover op de website van de Britse overheid (Engels).