Houd ik na de Brexit toegang tot de Britse gezondheidszorg?

Tot en met 31 december 2020 geldt een overgangsperiode. Alle EU-afspraken en regels gelden dan nog voor het VK. U houdt dan toegang tot de Britse gezondheidszorg. En u bent dan verzekerd voor Britse zorgkosten. Ook uw Europese zorgpas (EHIC) is nog geldig. Uw zorgkosten hoeft u niet voor te schieten. Bekijk hier hoe het zit met de zorgverzekering als u op vakantie bent in het buitenland.

Read this information in English.

De situatie na de overgangsperiode kan anders zijn. Dat hangt af van de afspraken die het VK en de EU hierover maken. En van uw persoonlijke situatie.

Overigens hebben we in Nederland de zogenaamde werelddekking in de basisverzekering opgenomen. Dat betekent dat (een deel van) de in het VK gemaakte zorgkosten ook vanaf 1 januari 2021 voor vergoeding in aanmerking kunnen komen.

Let op: Vanaf 1 januari 2021 sprake is van een nieuwe situatie. Check voorafgaand aan uw vertrek naar het VK daarom tegen die tijd wat uw rechten met betrekking tot zorg zijn.

Meer informatie

Wij informeren u verder als er meer bekend is over de situatie na de overgangsperiode. Voor meer informatie over uw zorgverzekering kunt u terecht bij uw eigen zorgverzekeraar of op voor algemene informatie op de website van het CAK.