Betaal ik na de Brexit invoerrechten bij een (online) aankoop uit het Verenigd Koninkrijk?

Tot en met 31 december 2020 geldt een overgangsperiode. In die periode betaalt u geen invoerrechten bij een online aankoop in het VK. Alle EU-afspraken en regels gelden dan nog voor het VK. De situatie na die datum kan anders zijn. Dat hangt af van de afspraken die het VK en de EU hierover maken.

Read this text in English.

Als er nieuwe afspraken komen

Er geldt een overgangsperiode tot en met 31 december 2020. In die tijd onderhandelen het VK en de Europese Unie over een nieuw handelsakkoord. Als dat akkoord er op tijd is, kan het zijn dat ook daarna de regels hetzelfde blijven.

Als er geen nieuwe afspraken komen

Als er op 1 januari 2021 geen nieuwe afspraken zijn, veranderen de regels. Bestellen in een Britse webshop wordt dan hetzelfde als wanneer u iets bestelt buiten de EU, zoals uit de VS of China. In dat geval moet u in Nederland btw afdragen bij producten die € 22 of meer kosten. Ook moet u invoerrechten betalen als de aankoopwaarde hoger is dan € 150.

Invoerrechten voor producten van buiten de EU

Kijk op de website van de belastingdienst hoe het zit met invoerrechten voor producten van buiten de Europese Unie (EU) . Op Belastingdienst.nl leest u ook wanneer u btw betaalt als u producten meeneemt van buiten de EU.