Kan ik na de Brexit familieleden naar het Verenigd Koninkrijk laten overkomen?

Tot en met 31 december 2020 geldt een overgangsperiode. Alle EU-afspraken en regels gelden dan nog voor het VK. Woont u nu in het Verenigd Koninkrijk (VK)? U kunt dan tijdens de overgangsperiode onder dezelfde voorwaarden familieleden naar het VK laten overkomen.

Read this information in English.

De situatie na die datum kan anders zijn. Dat hangt af van de afspraken die het VK en de EU hierover maken. En of u en de familieleden die u wilt laten overkomen onder het terugtrekkingsakkoord vallen.

U bent voor of op 31 december 2020 in het VK gaan wonen

U valt onder het terugtrekkingsakkoord. Kinderen die geboren worden na de overgangsperiode kunt u ook naar het VK laten overkomen. Net als familierelaties die ontstaan voor het einde van de overgangsperiode.

Afspraken voor personen die na de overgangsperiode naar het VK komen

U valt niet onder het terugtrekkingsakkoord. Het is nog niet bekend onder welke voorwaarden EU burgers die na de overgangsperiode naar het VK gaan, familieleden kunnen laten overkomen naar het VK. Dat hangt af van de afspraken die de EU en het VK maken over de toekomstige relatie. Als er geen afspraken worden gemaakt, bepaalt de Britse regering zelf de regels daarvoor. In de loop van 2020 komt daar meer duidelijkheid over.