Moet ik me registreren in Nederland?

Als u in Nederland woont bent u verplicht zich bij de gemeente in te schrijven in de Basisregistratie Personen (BRP). Zorg ervoor dat u goed staat ingeschreven in de BRP. Hiermee kunt u laten zien hoe lang u in Nederland verblijft.

Read this information in English

Tot en met 31 december 2020 geldt een overgangsperiode. Alle EU-afspraken en regels gelden dan nog voor het VK. De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) nodigt alle Britten en hun familieleden van buiten de EU uit om een definitieve verblijfsvergunning aan te vragen. Dit doet de IND verspreid over de overgangsperiode. Voor afgifte van deze verblijfsvergunning gelden dezelfde verblijfsvoorwaarden als voor EU-burgers. Daarmee kunnen alle Britten die rechtmatig verblijven in Nederland blijven wonen, studeren en werken. Uw werkgever hoeft geen aparte werkvergunning voor u aan te vragen.

De situatie na die datum kan anders zijn. Dat hangt af van de afspraken die het VK en de EU hierover maken. En of u onder het terugtrekkingsakkoord valt.

Na de overgangsperiode

U woont voor het einde van de overgangsperiode in Nederland

In de uitnodiging van de IND leest u hoe u zich moet registeren om na de overgangsperiode in Nederland te kunnen verblijven.

Afspraken voor personen die na de overgangsperiode naar Nederland komen

U valt niet onder het terugtrekkingsakkoord. Het is nog niet bekend onder welke voorwaarden VK burgers in Nederland kunnen verblijven na de overgangsperiode. Dat hangt af van de afspraken die de EU en het VK maken over de toekomstige relatie. Als er geen afspraken worden gemaakt, worden VK-burgers behandeld als niet-EU-burgers. Op de op de site van de IND vindt u de mogelijkheden om dan in Nederland te verblijven en te werken.