DigiD aanvragen in Aruba, Curaçao of Sint Maarten

Als Nederlander in Aruba, Curaçao of Sint Maarten kunt u online een DigiD aanvragen. Om uw DigiD te activeren, moet u zelf uw activeringscode ophalen bij de DigiD-balie van de Nederlandse Vertegenwoordiging in Oranjestad (Aruba), Willemstad (Curaçao) of Philipsburg (Sint Maarten). Als AOW’er in Aruba, Curaçao of Sint Maarten kunt u uw DigiD online aanvragen bij de SVB.

DigiD aanvragen

Uw DigiD vanuit het buitenland online aanvragen doet u op digid.nl. Daar leest u stap voor stap hoe u uw DigiD aanvraagt.

Activeringscode ophalen bij DigiD-balie

Nadat u de aanvraag heeft afgerond, ontvangt u per sms en per e-mail een baliecode. Met die code gaat u naar de DigiD-balie in Oranjestad,  Willemstad of Philipsburg om uw activeringscode op te halen. Dit moet u zelf doen binnen 30 dagen na de aanvraagdatum. Met de activeringscode kunt u uw DigiD activeren op digid.nl.

Uw DigiD-activeringscode ophalen in Oranjestad

Bij de Vertegenwoordiging van Nederland in Oranjestad moet u een afspraak om uw DigiD-activeringscode op te halen. Een afspraak maken kan via info@vno.minbzk.nl of +297 525 28 66.

Uw DigiD-activeringscode ophalen in Philipsburg

Bij de Vertegenwoordiging van Nederland in Philipsburg moet u een afspraak om uw DigiD-activeringscode op te halen. Een afspraak maken kan via info@vnp.minbzk.nl of +1 721 543 01 40/4.

Uw DigiD-activeringscode ophalen in Willemstad

Bij de Vertegenwoordiging van Nederland in Willemstad moet u een afspraak om uw DigiD-activeringscode op te halen. Een afspraak maken kan via info@vnw.minbzk.nl of +599 94 34 32 00.

Documenten meenemen naar DigiD-balie

U moet de volgende documenten meenemen naar de DigiD-balie:

  • uw baliecode die u per sms en per e-mail heeft ontvangen;
  • uw Nederlandse paspoort of ID-kaart (waarvan u het documentnummer tijdens de aanvraag heeft ingevuld);
  • uw Burgerservicenummer (BSN nummer) op papier als dat nummer niet in het paspoort staat.

AOW’er op Aruba, Curacao of Sint Maarten

Woont u op Aruba, Curaçao of Sint Maarten en ontvangt u een AOW-pensioen via de Sociale Verzekeringsbank (SVB)? U hoeft niet zelf naar een DigiD-balie te gaan om uw activeringscode op te halen. U kunt online uw DigiD bij de SVB aanvragen.

DigiD verplicht?

DigiD staat voor Digitale Identiteit. Uw DigiD gebruikt u om u te legitimeren op internet. Zo weten organisaties dat ze ook echt met u te maken hebben. U bent niet verplicht een DigiD te gebruiken, maar inmiddels werken veel overheidsorganisaties met DigiD. Bijvoorbeeld de Belastingdienst, de SVB en het UWV. Met uw DigiD kunt u gebruikmaken van hun online dienstverlening.