Waarom CoronaMelder?

CoronaMelder helpt om nieuwe besmettingen in kaart te brengen en voorkomt zo verdere verspreiding van het virus. De app waarschuwt u als u enige tijd in de buurt bent geweest bij iemand die besmet is met het coronavirus. U krijgt in de app ook advies wat u dan kunt doen om te voorkomen dat u het virus onbewust op anderen overdraagt.

Verspreiding coronavirus tegengaan

CoronaMelder vertraagt de verspreiding van het coronavirus doordat mogelijke besmettingen snel en tegelijkertijd worden opgemerkt. Daardoor kunnen gebruikers van de corona-app snel actie ondernemen om zelf geen anderen te besmetten.

Aanvulling op bron- en contactonderzoek van de GGD

CoronaMelder vult het contactonderzoek van de GGD aan. Dankzij de app kunnen ook onbekenden anoniem gewaarschuwd worden als ze lang genoeg bij een besmet persoon in de buurt zijn geweest om misschien zelf besmet te raken. Dit kunnen bijvoorbeeld medereizigers zijn in een restaurant, op school of in een winkel.

Vrijwillig gebruik van de app

U bent niet verplicht de app te gebruiken. De app werkt zonder persoonsgegevens of locatiegegevens. U hoeft geen persoonlijke gegevens in te voeren. Ook niet als u besmet bent met het coronavirus.