Hoe zorgt de overheid ervoor dat CoronaMelder veilig is?

CoronaMelder moet voldoen aan strenge eisen, bijvoorbeeld op het gebied van privacy en toegankelijkheid. Daarnaast werkt de overheid veel samen met experts en wordt de corona-app grondig getest. Zodat u CoronaMelder veilig kunt gebruiken.

Strenge eisen CoronaMelder

De app moet voldoen aan strenge eisen op het gebied van:

 • Privacy
  CoronaMelder gebruikt zo min mogelijk gegevens over u of uw locatie. De overheid weet bijvoorbeeld niet wie u bent en waar u bent.
 • Informatieveiligheid
  De overheid test dat CoronaMelder niet gehackt kan worden en er geen data kunnen lekken. 
 • Grondrechten
  Uw grondrechten blijven beschermd. Zo kan bijvoorbeeld niemand u dwingen CoronaMelder te gebruiken. De overheid niet en ook uw werkgever niet.
 • Toegankelijkheid
  Zo veel mogelijk mensen moeten CoronaMelder kunnen gebruiken. Bij de ontwikkeling is er rekening mee gehouden dat ook mensen met een beperking de app kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld mensen met een visuele beperking.

Samenwerking met experts

Het ontwerpen, bouwen, testen en doorontwikkelen van CoronaMelder doet de overheid niet alleen. Er werken externe deskundigen mee aan het project. Deze deskundigen hebben veel kennis van en ervaring in het maken, testen en beheren van veilige en toegankelijke apps en andere digitale toepassingen.

Open ontwikkelproces van CoronaMelder

CoronaMelder is ‘open-source’. Dit betekent dat iedereen tijdens het ontwerpen en bouwen van de app kan meekijken en meedenken. Ook u. Bekijk de designs, technische documentatie en code van de app.

Testen van CoronaMelder

De overheid test de corona-app op bijvoorbeeld gebruiksvriendelijkheid, privacyeisen en toegankelijkheid.