Hoe werkt de corona-app?

De corona-app stuurt u een bericht als u enige tijd in de buurt bent geweest van iemand die besmet is met het coronavirus. Ook geeft de app advies over wat u dan het beste kunt doen. Dit verlaagt het risico dat u onbewust andere mensen in uw omgeving besmet.

Hoe meer mensen de app gebruiken, hoe meer mensen waarmee de besmette persoon in contact is geweest op deze manier een waarschuwing krijgen. Dit helpt om samen het coronavirus onder controle te krijgen.

Corona-app herkent andere gebruikers

De app herkent via Bluetooth andere telefoons in de buurt die de app gebruiken. Als u langere tijd dichtbij een andere gebruiker bent, slaat uw app de anonieme code van de andere gebruiker op. De app ziet geen persoonsgegevens en legt niet vast waar u bent.

Positieve test melden in de app

Wordt een gebruiker van de app positief getest op het coronavirus? Dan kan de gebruiker er vrijwillig voor kiezen dit te melden in de app. De app van deze gebruiker stuurt de eigen anonieme codes van de afgelopen dagen naar een centrale server.

Melding als u mogelijk besmet bent

Uw eigen app kijkt een paar keer per dag op de centrale server of er anonieme codes staan die u app herkent. Als dat zo is, dan bent u in de afgelopen tijd dichtbij een persoon geweest die besmet is met het coronavirus. Er is dan een mogelijkheid dat u ook besmet bent, daarvan krijgt u een melding. U krijgt in de app ook advies wat u in dat geval het beste kunt doen om te voorkomen dat u het virus onbewust op anderen overdraagt.

Testen van de corona-app

De app wordt op dit moment gebouwd en getest. Daardoor is de precieze werking nog niet 100% zeker.