Wat moet ik meenemen als ik naar de priklocatie voor coronavaccinatie ga?

Als u naar een priklocatie (GGD-priklocatie of huisarts) voor de inenting tegen corona gaat moet u een mondkapje meenemen en dragen. Ook heeft u de bevestiging van de afspraak, de gezondheidsverklaring en uw identiteitsbewijs nodig.

Voor een veilig en kort bezoek aan de priklocatie is het belangrijk dat u:

  • kleding draagt waarbij u uw bovenarm gemakkelijk bloot kunt maken voor de prik;
  • een mondkapje draagt.

Neem het volgende mee:

  • De bevestiging van de afspraak, met de gezondheidsverklaring (vragen.coronatest.nl). Deze krijgt u bij de afspraakbevestiging en vult u in voordat u naar de locatie komt.
  • Uw identiteitsbewijs, zoals een paspoort of Nederlandse Identiteitskaart (ID-kaart).
  • Aanvullende informatie van uw behandelend arts (als dit nodig is).

Bevestiging na elke prik

U krijgt na elke prik een bevestiging van de inenting. Hierop staan gegevens als het soort vaccin dat u heeft gekregen. Het is belangrijk deze bevestiging goed te bewaren, ook voor uw eigen administratie. 

Bevestiging in geel vaccinatieboekje

Heeft u een geel vaccinatieboekje? Dan kunt u als u dat wilt de bevestiging zelf invoegen of bewaren in dit boekje. U kunt ook de GGD vragen om de coronavaccinatie in het gele vaccinatieboekje te registreren. Dit kan ook achteraf. Er zijn momenteel geen internationale afspraken over het gele boekje als corona-vaccinatiebewijs. Maar voor uw eigen administratie kan het handig zijn om uw registratiekaartje in het gele boekje in te voegen samen met uw andere vaccins. Lees meer over de status van het gele boekje op de pagina 'Krijg ik een vaccinatiebewijs na de prik tegen corona?'

Bekijk ook: 

Vragen en antwoorden over vaccinatie