Regionale maatregelen tegen verspreiding coronavirus

Sinds 14 oktober 2020 gelden er landelijke maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Een burgemeester kan lokaal altijd extra maatregelen te nemen als dat nodig is. Zoals het sluiten van locaties bij drukte, zoals een park, parkeerplaats of winkelcentrum.

Terug naar maatregelen per regio

Nu zijn de maatregelen overal in Nederland hetzelfde. Het kabinet volgt het effect van de landelijke maatregelen die gelden sinds 14 oktober 2020. Wordt het aantal besmettingen en opnames in het ziekenhuis en op de Intensive Care (IC) minder? En vermindert de druk op de reguliere zorg? Dan hebben de maatregelen invloed. Als dat het geval is kijkt het kabinet of er stap voor stap teruggegaan kan worden naar maatregelen per regio.

Dashboard coronavirus

U vindt op het Dashboard coronavirus informatie over de ontwikkeling van het coronavirus in Nederland. Een kaart laat het risiconiveau per veiligheidsregio zien. 

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) werkt het dashboard dagelijks bij met de cijfers van onder andere besmettingen en ziekenhuisopnames.  Wekelijks, of vaker als dit nodig is, stelt VWS het risiconiveau van een regio vast. 

25 veiligheidsrisico's voor regionale aanpak

Mocht Nederland weer overgaan op een regionale aanpak, dan zijn er 25 veiligheidsregio’s: