Bruiloften en corona

Er geldt geen maximum aantal bezoekers voor een bruiloft. Dus voor de huwelijksvoltrekking, het bruiloftsfeest en de receptie. Ook is het houden van afstand niet meer nodig.

Huwelijk bij de burgerlijke stand

Gaat u trouwen bij de burgerlijke stand op het gemeentehuis? Dan heeft u geen coronatoegangsbewijs nodig. Dit geldt ook als het huwelijk voor de burgerlijke stand op een andere daarvoor aangewezen trouwlocatie buiten de horeca is.

Religieuze ceremonie of bijeenkomst bij huwelijken

U kunt naast uw burgerlijk huwelijk een religieuze ceremonie houden. Bijvoorbeeld in een kerk of moskee. Die ceremonie mag u pas houden nadat u het burgerlijk huwelijk heeft gesloten.

Voor een religieuze ceremonie of bijeenkomst is een coronatoegangsbewijs niet wettelijk verplicht.

Huwelijksfeest en -receptie

Voor huwelijksfeesten en -recepties gelden de coronaregels voor evenementen. Voor een feest of receptie in bijvoorbeeld een restaurant, zaal of op het terras gelden de coronaregels voor de horeca.

Thuisblijven bij klachten

Blijft thuis bij klachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging of koorts. Heeft u huisgenoten met koorts, benauwdheid of beide? Dan moet u ook thuisblijven. Dit geldt voor alle aanwezigen.