Bruiloften en corona

Er geldt geen maximum aantal bezoekers meer voor huwelijksvoltrekkingen, feesten en recepties. Gasten op een bruiloft moeten altijd 1,5 meter afstand kunnen houden van elkaar. En zij hebben een vaste zitplek.

Huwelijk bij de burgelijke stand

Voor de huwelijksvoltrekking bij de burgerlijke stand . gelden de regels die op het gemeentehuis gelden. Dit houdt in dat er geen maximum aantal gasten is. Wel moeten gasten altijd 1,5 meter afstand kunnen houden van elkaar. Daarmee kan de maximale capaciteit van de locatie op 1,5 meter afstand gebruikt worden. 

Deze regels gelden ook als de huwelijksvoltrekking op locatie plaatsvindt. Er kan voor de huwelijksvoltrekking geen gebruik worden gemaakt van coronatoegangsbewijzen. 

Huwelijk als onderdeel van geloof of religie

Voor een huwelijksvoltrekking als onderdeel van het belijden van een geloof of levensovertuiging, gelden alle regels die gelden voor het belijden van een geloof of levensovertuiging.

Huwelijksfeest en -receptie

Voor feesten of recepties in horecagelegenheden, zalencentra of op terrassen gelden de regels die daar van toepassing zijn. 

Gasten moeten thuisblijven bij klachten

Heeft u klachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn en hoesten, verhoging of koorts? Blijf dan thuis. Heeft u huisgenoten met koorts, benauwdheid of beide? Dan moet u ook thuis blijven. Dit geldt voor alle aanwezigen.

Bekijk ook: