Feestdagen en corona

Blijf zo veel mogelijk thuis. Reis alleen als dit noodzakelijk is en ontmoet zo min mogelijk mensen. De huidige coronamaatregelen gelden ook tijdens de komende feestdagen en de Ramadan. Dat is voor veel mensen moeilijk, maar noodzakelijk om coronabesmettingen tegen te gaan.

Personen thuis ontvangen

De huidige coronamaatregelen gelden ook tijdens de komende feestdagen en de ramadan. Ontvang thuis niet meer dan 1 gast per dag. Kinderen tot en met 12 jaar tellen niet mee. U kunt deze dagen dus doorbrengen met mensen uit uw eigen huishouden of met 1 iemand van buiten uw eigen huishouden. Zo kunt u bijvoorbeeld met het eigen gezin of met een vriend(in) gezamenlijk het Suikerfeest vieren.

Uiteraard is het ook mogelijk om digitale bijeenkomsten te organiseren. Bijvoorbeeld digitaal een religieuze dienst volgen.

Basisregels tijdens de feestdagen

De basisregels blijven ook tijdens deze dagen gelden. Mensen kunnen elkaar nog steeds besmetten. Ook na vaccinatie. Houd u daarom ook tijdens deze dagen aan de basisregels tegen verspreiding van het coronavirus: was vaak en goed uw handen, houd 1,5 meter afstand van anderen. En blijf thuis bij klachten en laat u gelijk testen. Zo geeft u corona geen kans.

Geen evenementen mogelijk

Momenteel zijn geen evenementen mogelijk. Voor kinderen tot en met 17 jaar kunnen wel activiteiten georganiseerd worden. Bijvoorbeeld door lokale welzijnsinstanties of een lokale (sport)vereniging. Zo kan bijvoorbeeld een kleinschalige sport- en spelmiddag op de lokale sportvereniging georganiseerd worden. Hierbij mogen volwassen begeleiders aanwezig zijn, net zoals bij sport. Er mogen geen volwassen toeschouwers aanwezig zijn tijdens de activiteiten. Neem hiervoor contact op met de lokale autoriteiten.

De huidige maatregelen gelden tot en met 20 april 2021. Op 13 april is de volgende persconferentie waarin wordt gezegd wat er na 20 april mogelijk in. De maatregelen kunnen dus tussentijds wijzigen. Dit kan van invloed zijn op hoe u deze dagen kunt invullen. Houd daarom de maatregelen goed in de gaten.

Algemeen

Ramadan

Koningsdag