Aansluiting op CoronaCheck voor applicaties

Applicatie-aanbieders kunnen vanaf nu direct linken naar de CoronaCheck-app. Zo kunnen bezoekers vanuit de applicatie direct doorgaan naar de CoronaCheck-app en weer terug. Applicatie-aanbieders kunnen van deze mogelijkheid gebruikmaken als ze aan de voorwaarden voldoen. 

Directe link mogelijk tussen applicatie en CoronaCheck-app

Voor applicatie-aanbieders is het nu mogelijk om direct te linken met de CoronaCheck-app. Daarmee kunnen bezoekers vanuit hun toegangsbewijs in de applicatie direct schakelen naar hun QR-code in CoronaCheck, om aan te tonen dat zij volledig gevaccineerd, negatief getest zijn of een herstelbewijs hebben. Gebruikers kunnen vanuit CoronaCheck ook met één klik terug naar de applicatie. Dat gebeurt via een zogenaamde universal link. 

Bent u een aanbieder van een applicatie en wilt u vanuit uw app direct linken naar CoronaCheck? Dat kan als u aan enkele voorwaarden voldoet. 

Stap 1: Voorbereiding

Allereest controleert u of uw app aan de eisen voldoet. Uw aanvraag wordt op de volgende punten beoordeeld:

  1. Alleen apps die een logisch verband hebben met CoronaCheck, komen in aanmerking voor een universal link naar CoronaCheck.
  2. Alleen officiële apps komen in aanmerking. Dat betekent dat:
    • er in de appstores reviews en ratings van de app zichtbaar zijn;
    • de naam van het bedrijf in de appstores overeenkomt met die van uw bedrijf;
    • de URL die u bij de app in de appstores opgeeft overeenkomt met uw organisatie;
    • de URL die u bij de app in de appstores opgeeft een SSL-certificaat heeft, dat wij kunnen controleren.

Lees voor u zich aanmeldt de spelregels Aansluiting applicatie-aanbieders op CoronaCheck goed door. Lees daarnaast ook de technische informatie (Engelstalig).

Stap 2: Meld uw applicatie aan bij CoronaCheck

Vul het aanmeldformulier ‘Applicatie-provider aansluiten op CoronaCheck' in. Door u aan te melden accepteert u ook de Spelregels Aansluiting applicatie-aanbieders op CoronaCheck.

Stap 3: Controle door het aansluitteam

Het aansluitteam controleert uw app conform de voorwaarden die u leest in stap 1. Ook test het aansluitteam of de universal link naar behoren werkt. U stelt hiervoor een test-build-omgeving beschikbaar. Wanneer er zaken onvolledig of niet duidelijk zijn, neemt het team contact met u op. Wanneer uw applicatie aan de voorwaarden voldoet, volgt stap 4.

Stap 4: Goedkeuring en implementatie

Na goedkeuring zetten wij het domein van uw zogenaamde return URL op onze toelatingslijst en leggen de naam van uw app vast. Zo kunnen wij in CoronaCheck een button toe te voegen, die de gebruiker terugbrengt naar uw app. U ontvangt van ons de juiste universal link, die u zelf kunt implementeren: u maakt een button aan op een logische plek in uw app, die leidt naar CoronaCheck. Meer technische informatie daarover vindt u hier. Daarmee is de cirkel rond: met de button in uw app komt de gebruiker direct in CoronaCheck, en vanuit de button in CoronaCheck komt de gebruiker terug in uw app. 

Nadat u de universal link heeft geïmplementeerd volgt een productiecheck door het aansluitteam. Indien deze akkoord is, is het aansluitproces afgerond en kunt u de universal link gebruiken. 

Voor vragen en opmerkingen kunt u via e-mail contact opnemen met het CoronaCheck Aansluitteam: aansluiten@coronacheck.nl.