Coronavirus en de horeca

Om de snelle toename van besmettingen en ziekenhuisopnames te remmen, worden de huidige maatregelen uitgebreid. Vanaf 28 november gelden er aanvullende maatregelen die in ieder geval drie weken duren, ook voor de horeca. De horeca sluit om 17.00 uur.

Regels voor bezoek aan een horecalocatie

Brengt u een bezoek aan een horecalocatie? Neemt u dan uw coronatoegangsbewijs en identiteitsbewijs mee. Het is verplicht om 1,5 meter afstand te houden en om een mondkapje te dragen bij verplaatsing, bijvoorbeeld als u naar het toilet gaat.  

Vanaf 28 november is de horeca geopend tot 17.00 uur. 

Regels voor ondernemers met een horecalocatie (eet- en drinkgelegenheid)

Horecalocaties (binnen en buiten) zijn open tussen 5.00 uur en 17.00 uur onder de volgende voorwaarden:

  • U bent verplicht het coronatoegangsbewijs en identificatiebewijs te controleren. Dit geldt ook bij een eet- en drinkgelegenheid dat onderdeel is van bijvoorbeeld een warenhuis, hotel of sportkantine. 
  • Een vaste zitplaats voor bezoekers is verplicht. 
  • Het is verplicht om 1,5 meter afstand te houden en om een mondkapje te dragen bij verplaatsing. 
  • In uw horecalocatie geldt dat 100% van de 1,5 meter capaciteit gebruikt kan worden, dit komt in de praktijk neer op 1/3 van de reguliere capaciteit. Zo is het voor bezoekers mogelijk om afstand te houden.

Eet- en drinkgelegenheden op onderstaande locaties kunnen ook tussen 17.00 en 5.00 uur openblijven. Hier is ook geen coronatoegangsbewijs verplicht: 

  • Afhalen van eten en drinken.
  • Uitvaartcentra, of vergelijkbare locaties waar een uitvaartplechtigheid plaatsvindt. 
  • Luchthavens na de securitycheck. 
  • Zorglocaties. 
  • Locaties zoals buurt- en wijkcentra waar het gaat om georganiseerde dagbesteding voor kwetsbare groepen.
  • Wegrestaurants en tankstations naast snelwegen. 
  • Zeemanshuizen. 
  • Restauratiewagons in internationale treinen.