Coronavirus en de horeca

Vanaf 25 september is 1,5 meter afstand houden niet meer verplicht. En bij bezoek aan plekken waar het drukker wordt, zoals in cafés, restaurants en sportkantines, heeft u een coronatoegangsbewijs nodig. 

Regels voor bezoek aan een horecalocatie

  • U hoeft geen 1,5 meter afstand te houden
  • Alle bezoekers van een eet- en drinkgelegenheid moeten vanaf 13 jaar verplicht een coronatoegangsbewijs laten zien. Behalve op een terras of bij afhalen. Vanaf 14 jaar wordt het coronatoegangsbewijs samen met het identiteitsbewijs gecontroleerd.

Regels voor ondernemers met een horecalocatie (eet- en drinkgelegenheid)

  • Het is niet verplicht 1,5 meter afstand te houden
  • U bent verplicht om alle bezoekers vanaf 13 jaar te controleren op een coronatoegangsbewijs. Vanaf 14 jaar moet het coronatoegangsbewijs samen met het identiteitsbewijs worden gecontroleerd.
    • U ben ook verplicht een coronatoegangsbewijs te controleren als een eet- en drinkgelegenheden onderdeel is van een locatie waar coronatoegangsbewijs niet verplicht is. Bijvoorbeeld bij een koffiebar in een winkel of een café of restaurant in een hotel.
    • Er is geen coronatoegangsbewijs nodig op het terras bij eet- en drinkgelegenheden of bij afhalen van eten en drinken. 
  • U bent verplicht om de registratie en gezondheidscheck te doen.
  • Er geldt geen maximaal aantal bezoekers.
    • Is er een evenement in uw horecalocatie binnen en heeft (een deel) van de bezoekers geen vaste zitplaats? Dan geldt de bezoekersnorm van 75% van de reguliere capaciteit.
  • Horecalocaties kunnen open tussen 6.00 uur ’s ochtends en 0.00 uur ’s nachts. Voor afhalen en laten bezorgen gelden wel de reguliere openingstijden.
  • Entertainment, zoals live muziek, is toegestaan.