Corona en naar het theater, de bioscoop, het museum of een concert

U kunt naar het theater, de bioscoop, het museum, de bibliotheek of een concert. Wel gelden er regels. Zo is het belangrijk 1,5 meter afstand te blijven houden van anderen.

Culturele locaties zijn open

Culturele locaties zijn open met reguliere openingstijden. Het gaat dan bijvoorbeeld om:

  • theater;
  • bioscoop;
  • museum;
  • concertzalen.

Blijf hierbij de basisregels volgen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Zo is het belangrijk 1,5 meter afstand te blijven houden van anderen. Dat wil zeggen dat in een theater of de bioscoop niet elke stoel bezet kan worden. 

Registratie en gezondheidscheck zijn verplicht voor locaties waar mensen een vaste zitplek hebben en waar geen doorstroom plaatsvindt, zoals bioscopen en theaters.

Coronatoegangsbewijzen voor toegang tot theater, concert of festival

Voor toegang tot sommige locaties en activiteiten heeft u een coronatoegangsbewijs nodig. Zoals bijvoorbeeld een concert of een festival. Wanneer u een theater, concert of festival bezoekt waar een coronatoegangsbewijs verplicht is, moet u wel een vaste zitplek hebben en hoeft u geen 1,5 meter afstand te houden. Het theater, concert of festival mag, met coronatoegangsbewijzen, maximaal tweederde van de capaciteit binnen laten.

Er zijn meerdere manieren waarop u een coronatoegangsbewijs kan krijgen. Dit kan een negatieve testuitslag of een vaccinatiebewijs zijn. Of een bewijs dat u bent hersteld van corona.

Vaste zitplek

Bij culturele locaties waar geen doorstroom plaatsvindt, hebben bezoekers een vaste zitplek. De 1,5 meter regel blijft gelden. Ook wanneer er gebruik gemaakt wordt van een coronatestbewijs is een vaste zitplek verplicht. Evenementen waar geen vaste zitplek is kunnen tot in ieder geval 13 augustus niet door gaan. 

Ticket geannuleerde voorstelling of concert

Gaat een voorstelling of concert niet door het coronavirus en heeft u al een kaartje gekocht? De organisatie waar u het ticket kocht, zoekt naar een nieuwe datum. Daarbij blijft uw gekochte kaartje geldig.

In de volgende gevallen krijgt u een voucher met dezelfde waarde van de ticketprijs (inclusief servicekosten):

  • verplaatsing van de voorstelling of het concert is niet mogelijk en gaat definitief niet door;
  • u kunt niet op de nieuwe datum.

Als u geen voucher wilt, heeft u het recht om uw geld voor het ticket terug te vragen.

U krijgt informatie van de organisatie over een voucher of het terugbetalen van uw ticket. Lees ook meer over vouchers na een annulering op Bewaarjeticket.nl.

Informatie voor instellingen en organisatoren