Corona en naar het theater, de bioscoop, het museum of een concert

U kunt op dit moment niet naar het theater, de bioscoop, het museum, of een concert.

Het kabinet wil een aantal coronamaatregelen versoepelen. Lees meer over de aangekondigde plannen.

Let op: de aangekondigde veilige opening van de samenleving gaat stap voor stap. In het openingsplan staat welke maatregelen vanaf wanneer worden losgelaten.

Theaters, bioscopen, musea en concertzalen dicht

Op dit moment is het nog niet verantwoord om culturele locaties te openen. Deze gaan weer open zodra het kabinet besluit dat dit op een veilige en verantwoorde manier kan.

Tot die tijd blijven de volgende locaties dicht:

  • theaters;
  • bioscopen;
  • musea;
  • concertzalen;
  • monumenten;
  • muziekscholen;
  • vergelijkbare locaties.

Bezoekers zijn onderweg naar, rond en op deze locaties. Zij zijn dan langer in de buurt van mensen die niet bij hun eigen huishouden horen. Iemand die besmet is met het coronavirus besmet dan mogelijk anderen. Sluiting van locaties voorkomt dit.

Pilots testen voor toegang tot theater, bioscoop, museum of concert

In april 2021 zijn er in de cultuur-, sport- en recreatiesector pilots met testbewijzen. Bezoekers laten bij de ingang een bewijs zien van een negatieve coronatest. Doel van de proeven is om te zien hoe inzet van testbewijzen een bijdrage kan leveren aan het eerder en ruimer openen van sectoren. Aanmelden gaat via de organisator van het evenement.

Bibliotheken open voor boeken afhalen of terugbrengen

U kunt als bezoeker niet naar de openbare bibliotheek. Bij sommige bibliotheken kunt u bijvoorbeeld wel gereserveerde boeken afhalen of terugbrengen. Er zijn ook bibliotheken waar organisaties huiswerkbegeleiding organiseren. Bekijk de website van uw bibliotheek wat mogelijk is.

Ticket geannuleerde voorstelling of concert

Gaat een voorstelling of concert niet door door het coronavirus en heeft u al een kaartje gekocht? De organisatie waar u het ticket kocht, zoekt naar een nieuwe datum. Daarbij blijft uw gekochte kaartje geldig.

In de volgende gevallen krijgt u een voucher met dezelfde waarde van de ticketprijs (inclusief servicekosten):

  • verplaatsing van de voorstelling of het concert is niet mogelijk en gaat definitief niet door;
  • u kunt niet op de nieuwe datum.

Geld terugvragen voor ticket

Als u geen voucher wilt, heeft u het recht om uw geld voor het ticket terug te vragen.

U krijgt informatie van de organisatie over een voucher of het terugbetalen van uw ticket. Lees ook meer over vouchers na een annulering op Bewaarjeticket.nl.