Zorg verlenen in coronatijd: voorbeelden van slimme zorg uit heel Nederland

Voor veel werkers in de zorg vormen de coronamaatregelen een grote uitdaging. Hoe onderhoudt u bijvoorbeeld contact met bewoners als er een bezoekregeling geldt voor de instelling? Hoe organiseert u dagbesteding als bijeenkomsten met grotere groepen niet mogelijk zijn? Hoe zorgt u voor thuiswonende cliënten op 1.5 meter? Hoe gaat u om met cliënten met een verstandelijke beperking, voor wie dit een heel verwarrende tijd is? Hoe zorgt u voor continuïteit in geestelijke verzorging of psychische hulpverlening?

Gelukkig zien we op heel veel plekken zorgverleners: professionals, mantelzorgers en naasten die oplossingen bedenken. Oplossingen die vaak van een grote creativiteit getuigen. Maar wel binnen de geldende regels en richtlijnen van het RIVM en de zorgsectoren. 

Op deze plek delen we voorbeelden daarvan. Om te laten zien hoe de zorg deze grote uitdaging aanpakt. En ter inspiratie van diegenen die nog op zoek zijn naar een oplossing voor hun situatie.

Let op: de maatregelen zullen in de komende tijd veranderen, mogelijk kunnen ze soms worden versoepeld. Daarom staat bij elk voorbeeld een datum vermeld zodat u weet wanneer het is geplaatst. Tegelijkertijd zijn we ons ervan bewust dat het virus nog geruime tijd bij ons zal blijven. Dus genoeg reden om voorbeelden te blijven delen.

Wilt u zelf een mooi voorbeeld van slimme zorg met ons delen? Mail het dan naar mooievoorbeelden@minvws.nl. Of deel het op social media met de hashtag #mooievoorbeeldenindezorg en tag ons op Facebook (@MinVWS), Instagram (@minvws), Twitter (@minvws) en LinkedIn (@ministerie-van-vws).