Corona en vliegen: gezondheidsverklaring reizigers (Nederlands)

Alle reizigers van 13 jaar en ouder die van en naar Nederland vliegen moeten een gezondheidsverklaring bij zich hebben. U vult hierop in of u klachten heeft die passen bij corona (COVID-19). Dit doet u voordat u gaat vliegen. Als u geen klachten heeft mag u aan boord.

U kunt de gezondheidsverklaring uitprinten of invullen op uw telefoon of tablet.

Lees de uitleg onderaan de downloads. 

Health Declaration Form in other languages

You can download the Health Declaration Form in English, French or Spanish on Government.nl.

Gezondheidsformulier printen 

Wilt u de gezondheidsverklaring printen? Print er dan 2 uit: 1 voor de heenvlucht en 1 voor de terugvlucht. Beide formulieren zijn hetzelfde.

Gezondheidsformulier op uw telefoon of tablet

Controleer of het gezondheidsformulier werkt

U kunt de printbare en invulbare pdf (bovenste download) op uw telefoon downloaden. Daar kunt u hem invullen en bewaren. De invulbare pdf werkt niet op alle mobiele telefoons en tablets. Probeer voordat u naar het vliegveld gaat of u de pdf kunt invullen en opslaan op uw telefoon of tablet.

Formulier printen als digitaal invullen niet werkt

Heeft u de pdf gedownload, maar werkt het invullen van het formulier niet op uw telefoon of tablet? Print de gezondheidsverklaring dan 2 keer uit per persoon: 1 voor de heenreis en 1 voor de terugreis.

Soms printen of downloaden niet nodig

Vliegt u met KLM, Corendon, TUI, Transavia of Easyjet? Dan vult u de gezondheidsverklaring in tijdens het online inchecken. U hoeft dan geen formulier te printen of te downloaden.

Formulier laten zien bij boarden

U moet het ingevulde formulier laten zien bij het instappen (boarden). Ook op de luchthaven kunt u gevraagd worden om de gezondheidsverklaring te laten zien. Als u het formulier geprint heeft houdt u het formulier daarom bij zich.

Meer informatie over corona en vliegreizen

Bekijk alle informatie over corona en vliegreizen.