Corona en bezoek in de gehandicaptenzorg

U mag op bezoek bij een bewoner van organisaties voor gehandicaptenzorg. Nu het aantal besmettingen in Nederland weer toeneemt, maakt elke instelling voor gehandicaptenzorg in een plan. Zij doen dit samen met bewoners en hun familie of verzorgers. In dit plan staat hoe het huis omgaat met bezoek en logeren.

Informatie voor zorgmedewerkers

Bent u zorgmedewerker in een verpleeghuis? Bekijk dan meer informatie over:

Regels voor bezoek in de gehandicaptenzorg

Organisaties voor gehandicaptenzorg willen bewoners en medewerkers zo goed mogelijk beschermen tegen het coronavirus. Bewoners van instellingen voor gehandicaptenzorg mogen bezoekers ontvangen. Er kunnen wel voorwaarden gelden, zoals  1,5 meter afstand houden.

Welke voorwaarden en regels er zijn hangt af van het aantal besmettingen in de regio van de organisatie. Of wat de verschillende bewoners nodig hebben of wensen.

(Medisch) mondmasker voor bezoekers

De instelling voor gehandicaptenzorg besluit of het nodig en passend is dat u als bezoeker  een medisch mondmasker of mondkapje draagt. De instelling maakt dit besluit op basis van (medische) richtlijnen van Verenso. Hierbij worden vragen gesteld als: 'Wat kunnen de (mentale) gevolgen zijn van het zien van een medisch mondmasker op de bewoner?'

Op bezoek? Informeer bij de organisatie

Informeer bij de organisatie voor gehandicaptenzorg waar u op bezoek wilt gaan naar de regels voor bezoek. En of u een mondkapje of medisch mondneusmasker moet dragen. 

De instellingen en hun bewoners rekenen op begrip en medewerking van alle bezoekers.

Meer informatie over aanpak corona in gehandicaptenzorg  

Brochures coronavirus in eenvoudige taal

Bekijk ook: