Corona en medicijnen afhalen bij apotheek

Heeft u verkoudheidsklachten? Laat dan iemand anders uw medicijnen bij de apotheek ophalen. Neem bij medische problemen of (nieuwe) bijwerkingen van uw medicijnen altijd contact op met uw huisarts.

Ga niet naar de apotheek bij verkoudheid

Ga niet naar de apotheek als u verkoudheidsklachten heeft. Blijf thuis en laat u testen op het coronavirus. Laat iemand anders uw medicijnen ophalen. U kunt ook bellen of e-mailen met de apotheek om te vragen of de apotheek uw medicijnen thuis kan bezorgen.

Test u negatief op het coronavirus? Dan mag u meestal wel weer naar de apotheek om zelf uw medicijnen op te halen. Bekijk wanneer u wel thuis moet blijven als u negatief test op corona.

Regels in de apotheek

Houd u binnen de apotheek aan de basisregels tegen de verspreiding van het coronavirus. Houd u daarnaast aan de volgende regels:

  • voorkom contact met apotheekmedewerkers als u uw medicijnen ontvangt;
  • betaal (als dat mogelijk is) bij voorkeur met pin;
  • volg eventuele aanwijzingen van de apotheekmedewerkers op.

Regel als u thuis komt na bezoek aan apotheek

Was uw handen als u thuiskomt.

Bijwerkingen medicijnen na corona

Heeft u corona of heeft u corona gehad? En heeft u daardoor nieuwe of andere bijwerkingen van medicijnen die u gebruikt? Bijvoorbeeld bij een hoge bloeddruk of hartritmestoornissen. Dan is het belangrijk dat u deze bijwerkingen meldt. Meld bijwerkingen van medicijnen via het meldformulier van het Nederlands Bijwerkingencentrum Lareb. Bespreek bijwerkingen ook met uw huisarts of apotheker.

Medicijnen bestellen en herhaalrecepten

U kunt voor maximaal 3 weken medicijnen meekrijgen van  de apotheek. Op die manier zorgen huisartsen en apothekers ervoor dat er tijdens de coronacrisis voldoende medicijnen beschikbaar blijven voor iedereen.

Heeft u nog voor maximaal 1 tot 2 weken medicijnen in huis? Dan kunt u een herhaalrecept aanvragen. Uw apotheek informeert u wanneer uw medicijnen klaar staan. Vaak kunt u voor herhaalrecepten de automatische herhaalservice bij de apotheek aanvragen. Vraag naar de mogelijkheden bij uw apotheek.

Zie ook