Bezoek in verpleeghuizen

Bewoners van verpleeghuizen en kleine zorginstellingen mogen onder voorwaarden bezoekers ontvangen. Nu het aantal besmettingen in Nederland weer toeneemt, maakt elke verpleeghuis een plan. Hierin staat hoe het huis omgaat met bezoek, sociaal contact en een eventuele uitbraak in het verpleeghuis.

Informatie voor zorgmedewerkers

Bent u zorgmedewerker in een verpleeghuis? Bekijk dan meer informatie over:

Bewoners en bezoekers beschermen

Verpleeghuizen willen bewoners en medewerkers zo goed mogelijk beschermen tegen het coronavirus. Kwetsbare ouderen lopen meer gezondheidsrisico’s door het coronavirus. Daarom zijn er voorwaarden voor het ontvangen van bezoek.   

Op bezoek in verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen

Bewoners van verpleeghuizen en kleine zorginstellingen mogen bezoekers ontvangen. Er gelden wel voorwaarden. Iedereen moet zich bijvoorbeeld aan de 1,5 meter afstand kunnen houden. En de basisregels volgen zoals het regelmatig wassen van handen. Is er een verhoogd aantal besmettingen in de regio van het verpleeghuis dat u bezoekt? Dan is het advies dat bezoekers chirurgische mondneusmaskers dragen bij contact met bewoners binnen 1,5 meter.  

Chirurgisch mondmasker bij veel besmettingen

Op welke moment u als bezoeker een chirurgisch mondneusmasker moet dragen weet het verpleeghuis in uw regio. Daarbij volgt het verpleeghuis het behandeladvies van de specialisten ouderengeneeskunde Verenso.

Op bezoek? Informeer bij uw verpleeghuis

Informeer bij het verpleeghuis waar u op bezoek wilt gaan voor alle informatie over de regels voor bezoek. En of u een mondkapje of chirurgisch mondneusmasker moet dragen. 

De zorginstellingen rekenen op begrip en medewerking van alle bezoekers.

Meer informatie over bezoek in verpleeghuizen

Bekijk ook: