Bezoek in verpleeghuizen of kleinschalige woonvorm

U kunt op bezoek gaan bij iemand die in een verpleeghuis of kleine zorginstelling woont. Er mogen nu maximaal 2 verschillende bezoekers per dag komen als de bewoners 2 keer zijn gevaccineerd. Informeer vooraf bij het verpleeghuis of de kleinschalige woonvorm welke bezoekregels daar precies gelden en welke type mondneusmasker u moet dragen.

Voorwaarden bezoek verpleeghuis en kleinschalige woonvorm

Om bewoners en medewerkers zo goed mogelijk te beschermen, gelden de volgende voorwaarden aan uw bezoek:

  • Basisregels: iedereen houdt 1,5 meter afstand van elkaar en wast regelmatig de handen.
  • Er mogen maximaal 2 verschillende mensen per bewoner per dag op bezoek. Dit geldt vanaf het moment dat tenminste 80% van de bewoners 2 keer is gevaccineerd. Tot die tijd is dat maximaal 1 bezoeker per bewoner per dag.
  • Alleen op de eigen kamer van de gevaccineerde bewoner kan door 1 of enkele vaste bezoekers het mondneusmaker af. U hoeft geen afstand te houden. Uw bezoek is bij voorkeur zelf gevaccineerd of negatief getest.
  • Is er een verhoogd aantal besmettingen in de regio van het verpleeghuis dat u bezoekt? Dan is het advies dat u een chirurgisch mondneusmasker draagt bij contact met bewoners binnen 1,5 meter. U kunt deze maskers krijgen bij de apotheek en via webshops. Verpleeghuizen volgen bij een verhoogd aantal besmettingen het behandeladvies van de specialisten ouderengeneeskunde Verenso.

Blijf altijd thuis als u klachten heeft die passen bij het coronavirus en laat u testen.

Zie ook: