Mondkapjes bij culturele activiteiten

Culturele activiteiten

Regels voor het dragen van een mondkapje in een museum, theater en concertzaal 

Voor iedereen van 13 jaar en ouder is het verplicht een mondkapje te dragen  in voor publiek toegankelijke binnenruimtes. Ook in musea, monumenten, theaters en concertzalen draagt u een mondkapje wanneer u staat (op een niet aangewezen plek) of loopt.

Het mondkapje kan af als u op een aangewezen (gereserveerde) plek zit of staat. U moet dan wel 1,5 meter afstand houden. Zodra u de aangewezen plek verlaat, bijvoorbeeld voor toiletbezoek, dan zet u het mondkapje weer op.

Regels voor het dragen van een mondkapje tijdens het dansen, acteren, toneelspelen of muziek maken

Bij de beoefening van theater, dans, acteren, muziek of vergelijkbare activiteiten, is het dragen van een mondkapje niet altijd mogelijk. Denk aan het bespelen van een blaasinstrument of bij zang.

Daarom kan bij de beoefening van theater, dans, acteren, muziek of vergelijkbare activiteiten het mondkapje worden afgezet tijdens de beoefening. En alleen in de ruimte waar de beoefening plaatsvindt. Zoals een repetitieruimte, podium of opnameruimte.

Op alle andere momenten in voor publiek toegankelijke binnenruimtes draagt u verplicht een mondkapje.

Personen zijn ook uitgezonderd op het moment dat zij poseren voor beeldende kunst, voor zover het gaat om het op beeld vastleggen van personen.

Bekijk ook: