Mondkapjes en vliegreizen

In het vliegtuig en op de luchthaven vanaf de veiligheidscontrole draagt u verplicht een mondkapje.

Mondkapje in het vliegtuig

U draagt verplicht een geschikt mondkapje in het vliegtuig en op de luchthaven vanaf het moment dat je in de rij gaat staan voor de veiligheidscontrole. Kunt u om een medische reden geen mondkapje dragen? Dan moet u een ondertekende verklaring van een BIG-geregistreerd arts laten zien.

Bekijk de regels voor reizen met het vliegtuig.

Geschikte mondkapjes tijdens het vliegen

Wat voor mondkapje u draagt, is afhankelijk van de maatschappij waarmee u vliegt. Is dat een Nederlandse luchtvaartmaatschappij? Dan draagt u een mondkapje voor publiek gebruik. Bij andere maatschappijen kan dat anders zijn. Vraag op tijd bij uw luchtvaartmaatschappij wat voor mondkapje u moet dragen tijdens de vlucht.

U kunt een medisch mondkapje dragen als dit nodig is om gezondheidsredenen.

Mondkapje wisselen na 4 uur

Neem ruim voldoende mondkapjes mee voor uw reis van huis tot aan bestemming én voor de terugreis. Draag het mondkapje maximaal 4 uur per keer. Na ieder gebruik moet u een schoon mondkapje opzetten. Bewaar schone en gebruikte mondkapjes apart van elkaar. Bijvoorbeeld  in een afgesloten zakje of bakje.

Instructies voor dragen mondkapje

Het mondkapje moet uw mond, neus en kin bedekken. Raak het mondkapje alleen aan met schone handen. Zet het mondkapje niet tussendoor op en af.

Bekijk de instructies voor het dragen van een mondkapje.

Algemene informatie over mondkapjes